< >
Annonse:

Legoland: Slik får du mest moro ut av hver krone

Legoland: Slik får du mest moro ut av hver krone Hvert år reiser mange norske barnefamilier til Legoland i Danmark for å oppleve det som kanskje er Nordens Disneyland, men visste du at det finnes mange gode tips for å få mer moro ut av kronene?

Spar på billettene med kampanjer

Allerede før du kommer inn i parken, har du mulighet til å redusere kostnadene dine. NB! DETTE GJALDT I 2018 - avventer hva som er mulig i 2019: Ved å benytte deg av tilbud fra BR Leker og Høvding i år kan du redusere inngangsbilletten for to barn og to voksne fra 1540 kr til 770 kr! Alt du må gjøre er å ta med en kupong du får ved kjøp av et Høvding pølse- eller hamburgerbrød og ditt Club BR-kort til billettluken på Legoland. Husk å kjøpe billetter separat da to rabatter normalt ikke kan kombineres!

Du kan også unngå alt av billettkø og fortsatt spare penger ved å kjøpe de på nett minst to dager i forveien for 1032 kr, en besparelse på 33 % det også. 

Sjekk og sammenlign fergepriser

For å komme deg ned til Danmark har du flere forskjellige muligheter, noen dyrere enn andre. Én mulighet er kjøre bil hele veien til Billund via Malmø, en ti timers biltur som er kostbar når det gjelder bensin, bompenger og avgiftene på Storebælt, og ikke minst: tålmodighet. Istedenfor går det mange ulike bilferger fra Norge til Danmark, så du kan finne den billigste som er nærmest deg.

Blant fergeselskapene er det verdt å nevne Color Line, Stena Line, Fjord Line og DFDS Seaways – disse kjører til Danmark fra ulike steder rundt om i Norge. Sjekk prisene, bli medlem i alle kundeklubbene og sammenlign! Ofte er prisen du får avhengig av hvilken dato som er valgt – forskjellen mellom datoer kan være over 1000 kr. Om fergen går til Hirtshals eller Frederikshavn er ikke så farlig, bilturen er like lang. Det er den for øvrig fra København også, men her må du medberegne mer bom-/brupenger. Å ta fly til Billund er også mulig, men fryktelig dyrt i sommersesongen.

Gå mot strømmen

Tid er penger, og tiden i opplevelsesparker som Legoland går fort med til å stå i lange køer med til tider gretne småbarn. For å minimere dette problemet kan man reise utenfor sommersesongen, eller i det minste jobbe deg utover fra tidlig morgen: stå opp tidlig, ta med alt som trengs og gå langt inn i parken. Dere vil være der før de fleste turistene kommer rundt middagstider og kan jobbe dere fra parkens indre og ut, i motsetning til de fleste, som snegler seg i lange køer fra inngangen og innover i parken.

Pakk med deg det som kan trengs

Som for mange andre turer og parker gjelder det samme evige mantraet: Ta med deg niste selv! Ofte er spisestedene der de ekte pengene tjenes, så den enkleste måten å unngå en overpriset burger på er å ta med seg sin egen mat. Egne vannflasker er her, som ellers også, gull verdt for å spare penger i sommervarmen.

I tillegg kan været selvsagt fort slå om, så selv om værmeldinga spår strålende sol kan det være smart å ta med regnponchoer eller paraplyer hjemmefra. Da slipper du panikkjøp i butikken når det begynner å dryppe.

Apropos butikken kan det være smart å tøyle barnas forventninger til suvenirer og leketøysinnkjøp i Legoland. Vær nemlig obs på at Lego ikke nødvendigvis er særlig billigere her enn hjemme i Norge, så det kan være smart å begrense suvenirene gjennom en avtale med barna – for eksempel at de får ett legosett hver til maksimalt et visst antall kroner.

Ved hjelp av disse tipsene kan du tøyle pengesluket du finner på vei til og i Legoland, men allikevel få en fortreffelig ferietur med familien. God sommer!

Foto: Dreamstime

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?