< >
Annonse:

Sammenligner du priser på frukt og grønt?

Sammenligner du priser på frukt og grønt? Mange er flinke til å sammenligne priser på matvarer og kanskje handle dem der er billigst. Men tar folk flest seg bryet med å sammenligne priser på frukt og grønt? Jeg sjekker brokkoli denne uken.

Ofte får jeg høre at frukt og grønt, det kjøper vi der vi pleier å handle matvarene våre. - Det er for mye styr å farte rundt i forskjellige butikker. Har du flere butikker i nærheten av der du ferdes og du har litt tid, kan man absolutt rettferdiggjøre å handle i flere butikker for å spare mest mulig - så lenge man motstår fristelsene i enhver butikk.

- Jeg foretrekker å handle frukt og grønt i en spesiell matbutikk, for der er kvaliteteten best, får jeg ofte høre. Men folk ser ut til å vurdere kvaliteten forskjellig, for det er visst ikke lett å bli enige om hvor det er best...

Uansett, du kan faktisk spare noen kroner på å undersøke prisene på frukt og grønt i forskjellige kjeder. I tillegg er det viktig å ta med seg de rabattmulighetene man kan.

La oss ta en titt på brokkoli, som det tydeligvis er priskrig på akkurat i disse dager. Det er garantert til stor glede for Bestemor Gjerrigknark - som knasker i seg flere brokkolier i uka.

Jeg tok en kjapp kikk på tilbudsavisene og nettsidene til matkjedene.

Dersom du handler uten noe som helst rabattordning, koster brokkolien i dag hos Bunnpris 19,90 kr, Joker 12,90 kr, Meny 9,90 kr, Spar 14,90 kr, Rema 1000 8,90 kr og Kiwi 8,90 kroner. Jeg har ikke sjekket Extra, men antar at brokkolien også der koster 8,90 som i de andre lavprisbutikkene.

I Coop sin nettbutikk koster brokkoli 14,90 kr, mens Oda (tidl. Kolonial.no) selger små brokkoli til 8,90 kr og store til 14,90 kr.

Sidespor: Dette er jo en kjempebra pris hos lavpriskjedene i alle fall og burde gjøre at folk flest (ikke bare jeg) kjøper brokkoli og lager all verdens paier, supper osv. denne uka.

Bunnpris har ingen egen rabattordning, og dermed forblir prisen 19,90 kroner. Ikke noe å satse på.

Spar er med i Trumf-ordningen - dermed koster brokkoli der 14,75 kr med 1% Trumf-bonus. Meny gir samme rabatt og dermed er prisen 9,80 kr.

Kiwi er også i Norgesgruppen, men har også sitt eget Kiwi Pluss-program innenfor Trumf. Handler du brokkoli der og har sørget for å registrere deg for Kiwi Pluss (gjør det - da får du 15% Trumf-bonus), betaler du 7,57 kroner per stykk. 

Men Rema 1000 er heller ikke tapt bak en vogn. Prisen på 8,90 kroner for brokkoli er jo i seg selv en svært hyggelig pris. Men har du i tillegg Æ-appen, får du 10% automatisk priskutt på frukt og grønt, som gir en endelig pris på 8,01 kroner.

Extra gir 11% bonus på frukt og grønt om du er medlem hos Coop. Det gir en sluttsum på 7,92 kroner (om det stemmer med 8,90 da).

Joker sin brokkoli koster altså 12,90 kr, men om du bruker Trumf-kortet blir prisen 12,77 kr.

Konklusjon: Når det er priskrig på en vare, jevner prisene seg ut og det er kanskje ikke all verdens å spare på en liten brokkoli. Men husk at over lengre tid og i større mengder, lønner det seg å spare der man kan!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: