< >
Annonse:

Hva er gjennomfakturering og hvilke strømtilbydere tilbyr det?

Hva er gjennomfakturering og hvilke strømtilbydere tilbyr det? Vil du ha én faktura for hele ditt strømforbruk, nettleie og avgifter? Da bør du være på utkikk etter strømselskaper som tilbyr gjennomfakturering. Trykk her for å besøke »

Hva bør du vite om gjennomfakturering i strømbransjen?

Kanskje scenarioet er kjent for noen; Du har nettopp byttet strømleverandør fordi du ble lovet en knakende god deal, så nå trenger du ikke grue deg til strømregningen kommer. Lommeboka er farlig slank, men du er ved godt mot for du har regnet på det, og funnet ut at dette skal gå bra. Strømstøtten løser heldigvis den floken.

Dagen strømregningen ramler inn i postkassa, åpner du brevet og du ser vantro på det høye beløpet. - Hvor er så denne strømstøtten vi ble lovet, har det blitt gjort en feil? tenker du. Antagelig har det ikke det, det er bare det at din strømleverandør ikke har avtale med nettselskapet ditt om gjennomfakturering.

Når vi snakker om strømregningen, snakker vi ofte som om det er kun en faktura, men det er kanskje ikke helt sant.

Strømregningen består litt forenklet av to deler, strømforbruket ditt målt i antall kilowattimer (kWh), og nettleie. Nettleien er den «leien» eieren av strømnettet tar seg betalt for å frakte strømmen i strømnettet fra der den produseres, inn til din bolig. Den er delvis basert på ditt forbruk av strøm. En del kunder får altså en faktura for strømforbruk og en faktura for nettleie.

Når både strømforbruk og nettleie er samlet på en og samme faktura kalles det gjennomfakturering, nettopp fordi netteier fakturerer nettleien sin gjennom strømleverandøren.

Hva er fordelene med å ha gjennomfakturering?

I all hovedsak er det to gode grunner til å velge strømleverandør med gjennomfakturering.

Den første er rett og slett at å samle alt på en faktura betyr mindre rot, mer oversikt, og færre ting som kan gå feil.

Den andre grunnen, som hovedsakelig er aktuell enn så lenge staten kommer med strømstøtte, er at du slipper å legge ut for «hele» fakturaen for strømforbruk, for så å få igjen penger på nettleien.

Hva menes så med det? Alle husholdninger får strømstøtte opp til et forbruk på 5000 kWh. Hvis strømleverandøren din ikke tilbyr gjennomfakturering, kan du risikere å først måtte legge ut for en rådyr strømregning, for så å få tilbake penger på nettleien. Det er nemlig på nettleien strømstøtten trekkes fra.

Hvilke strømtilbydere tilbyr gjennomfakturering?

Det er ikke like lett å se om strømtilbyderen du ønsker deg tilbyr gjennomfakturering, men noen anbefalte selskaper finnes der:

Legg merke til at det kan være stadige endringer mtp. gjennomfakturering og informasjonen kan derfor være utdatert eller ikke komplett.

Hvilke strømtilbydere tilbyr ikke gjennomfakturering i dag? Det gjelder bl.a. Tibber, Agva, Klarkraft, Motkraft, Skandia Energi og Elkompis.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: