< >

Hvilket mobilabonnement bør du velge når du bare trenger 1GB mobildata?

Hvilket mobilabonnement bør du velge når du bare trenger 1GB mobildata? De fleste med mobiltelefon har enten Telenor eller Telia som mobiltilbyder. Men visste du at det er unødvendig dyrt å bruke de mest kjente firmaene? Her er mine enkle tips.

At de store tilbyderne har mye penger å bruke på reklame for sine abonnementer, er vel ingen overraskelse. Men kanskje det er mer overraskende at tilbydere som Chess og One Call ikke er så billige som de gir uttrykk for - og som folk tror?

Det er alltid vanskelig å vite hva slags behov for mobildata man egentlig har. Men har du tatt en kikk på tidligere fakturaer, er det ikke så vanskelig. Kanskje du også vet hvilket mobilnettverk som er best i området du bor og ferdes?

Tar du en kikk på sammenligningssider for mobilabonnement (for eksempel min egen), er det tydelig at det finnes svært mange abonnementer og tilbydere på det norske markedet.

Tar man en kjapp kikk på de beste abonnementene for deg som trenger 1 GB mobildata, er det enkelt å se hvilke tilbydere som finnes til i overkant av 100 kroner – men det er likevel forskjeller å legge merke til:

ICE – 1 GB for 129 kroner

ICE bruker Telia sitt nett. 

Telipol – 1 GB for 125 kroner

Telipol bruker Telenors nett. 

Komplett Mobil – 1 GB for 125 kroner

Komplett Mobil bruker Telenors nett. 

Mine anbefalinger til deg som trenger 1 GB mobildata

Ønsker du Telenor-nett, bør du velge Telipol eller Komplett Mobil.

Ønsker du Telia-nett, bør du velge ICE. Struping av hastighet for å unngå overraskelser på regningen er bra.

Hvorfor har du ikke tatt med Talkmore eller OneCall?

Vel, du trodde kanskje at Talkmore eller One Call er superbillige tilbydere. Det stemmer ikke når det gjelder pakkene med 1 GB mobildata i alle fall. 179 eller 199 kroner per måned er tross alt mer per måned…og slikt blir det penger av i det lange løp!