< >
Annonse:

Slik har du det gøy i påsken uten å bruke penger

Slik har du det gøy i påsken uten å bruke penger Påsken er rett rundt hjørnet og mange skal ha noen velfortjente fridager. Men det er en myte at «alle» reiser på påskeferie. Det er trivelig og avslappende å tilbringe noen late dager hjemme, men likevel kan det være fint å gjøre noe. Hvilke aktiviteter koster lite eller ingenting?

Kom deg ut i naturen

Det supre med naturen er at den er gratis – du behøver ikke reise på fjellet og betale i dyre dommer for parkering eller å stå på ski i en alpinbakke.

Dra på oppdagelsesferd i nærområdet, enten det er parken eller skogen du har i nærheten av der du bor. Dersom du mangler fantasi til å finne en tur selv, går det f.eks. an å bruke nettsider som Ut.no som har en rekke turforslag på lur.

Husk å smøre med matpakke og ta med drikke, så slipper du å blakke deg på kafeer og restaurant når sulten gnager i kroppen.

Været er jo forskjellig avhengig av hvor du bor, men dersom våren har kommet, kan du kan organisere en piknik med familie og venner. Rask med deg hva du måtte ha i kjøleskap og spiskammers. Eller hva med en grill- eller båltur, ingenting er tross alt bedre enn frisk luft og noe godt å spise samtidig!

Er du hardfør og tåler litt kalde netter, kan du jo til og med organisere en telttur i påsken. Har du unger som forventer noe annet enn «det vanlige», kommer de til å bli begeistret over en slik ide.

Kulturopplevelser må ikke koste penger

I den stille påsken liker jeg å kose meg med en god bok eller flere – men du behøver jo ikke kjøpe dem. Stikk innom biblioteket og lån bøker til deg og hele familien. Det koster jo ingen verdens ting. Enten du koser deg med bøker i solveggen hjemme eller i sofaen hvis det regner, så får du en opplevelse helt annerledes enn når du bare slår på fjernsynet eller pc’en og sløver foran dem.

Enten du er alene eller har en hel familie som skal aktiviseres, er museer og attraksjoner perfekt for deg som ikke vil eller kan bruke penger. Det finnes en rekke museer og klassiske severdigheter som har gratis inngang – sjekk litt rundt der du bor.

Mange går på kino i påsken, men kanskje du like gjerne kan arrangere kino hjemme i stua? En god film kan man jo strømme (du kan teste strømmetjenester av film helt gratis) eller kanskje noen du kjenner har filmer på lur i bokhylla? Noen kroner kan du sikkert bruke på litt snacks, men det blir uansett billigere enn å kjøpe i kinokiosken.

Arranger vennekveld – du er neppe den eneste som er hjemme i påsken

Hverdagen er travel som bare det og noen fridager er fine å bruke på å pleie vennskapet du har med andre. Det er garantert flere enn deg som ikke ønsker å bruke opp det som befinner seg i lommeboka på kafebesøk, kino og slikt.

Jeg er veldig glad i å arrangere brettspillkveld med både familie og venner. Det høres kanskje litt vel 70-tallsaktig ut, men er faktisk utrolig morsomt. Og en slik kveld er kjempemorsom, enten man spiller ludo, monopol eller mer moderne brettspill. Mange bibliotek har forresten brettspill som du kan låne!

Hva med å arrangere byttekveld med venner og kjente? Alle har vi vel noe som ikke brukes lenger og som kan gis bort. Enten man bytter klær, bøker, filmer eller andre ting, så er en slik byttegreie et supert utgangspunkt for en morsom kveld i lag med andre.

Rydd klar til sommeren

Fridagene i påsken er også perfekt for å rydde unna vinteren og bli kvitt gamle ting vi ikke lenger har bruk for. I vår familie pleier vi å bruke påsken til å gjøre klar til sommeren, hente frem hagemøbler, rydde på loftet (har ikke kjeller) og samle sammen ting vi vil gi til loppemarked eller selge på Finn eller Facebook.

Det er kanskje en ide for deg også?

Lag ditt eget hjemmespa

Enten du er mann eller dame, er det fullt mulig å kose seg hjemme som om du skulle ha vært på spa – og så så mye billigere det er da gitt!

Det enkleste er jo å finne frem litt pling-plong-musikk, litt badesalt, noen telys og slenge seg i badekaret hvis du har det. Kanskje du har en partner som kan massere litt. Vel, du skjønner sikkert greia – det hele dreier seg om å gi seg selv litt ekstra kosetid.

Aktiviteter med barna

Selv om ungene later til å være fornøyd med å henge foran tv’en eller data’n i timesvis i påska, så er det nok mange av dem som gjerne setter pris på «tvang til kos» - det kommer jo selvsagt an på hvor gamle de er, men det finnes haugevis med aktiviteter som ikke koster skjorta.

Eksempler på aktiviteter kan være f.eks:

 • Bake kaker, cupcakes eller enkle ting som vafler sammen
 • Undersøke naturen og lære om planter og insekter – barn er vitebegjærlige til tusen
 • Klatre i trær
 • Dra en tur på stranda og bygge sandslott
 • Spille spill sammen – nei, ikke hver for dere på data’n
 • Kast frisbee eller spille badminton ute
 • Ake – hvis det fortsatt er snø der du bor
 • Ta frem legoklossene og start et storprosjekt
 • Lag en skattejakt med skattekart og enkle premier
 • Gå på fisketur
 • Osv. osv.

Gjøre absolutt ingen verdens ting

Kanskje det er på tide at du ganske enkelt ikke gjør noen verdens ting – bare sover så lenge som mulig, spiser akkurat det du har lyst på (og har på lur i skapet) og gjør minst mulig?

Det må jo ikke være sånn at man må finne på noe hele tiden? Jeg synes i alle fall at det er deilig å glemme klokka i påsken!

Skal du være hjemme i påsken eller reiser du avgårde? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet og fortell.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?