< >
Annonse:

Slik sparer du tusenvis av kroner på bryllupet ditt

Slik sparer du tusenvis av kroner på bryllupet ditt Det kan være skikkelig dyrt å arrangere bryllup og bryllupsfest. Men det behøver jo ikke å være slik - du må bare sette deg ned og tenke gjennom hvilke områder du kan spare på.

For en tid tilbake feiret jeg selv sølvbryllup og det gjorde fru gjerrigknark og jeg med en billigtur til Kiel. En feiring behøver ikke være dyr for å bli minneverdig. Jeg har samlet sammen tips som kan bidra til å gjøre bryllupet ditt rimeligere - og kanskje du har enda flere å komme med? Tips meg gjerne, f.eks. i kommentarfeltet.

1. Velg et tema for bryllupet som gjør det enkelt å unngå shopping for alle som deltar. Skikken «noe nytt, gammel, lånt og blått» kan for eksempel kortes ned til temaet «gammelt eller lånt» - som da kan gjelde for alle som deltar.

2. Prioriter beinhardt og kutt ut alt som ikke er absolutt viktig for å gjennomføre festen.

3. Begrens antall gjester. Man behøver ikke å ha et par hundre gjester for å ha det moro.

4. Invitasjoner kan like gjerne sendes på e-post og lages selv – det sparer porto og trykkekostnader.

5. Vær kreativ og be venner og bekjente om hjelp. Kanskje du har folk i omgangskretsen din som er frisør, kan ta bilder, bake kaker, sminkeeksperter osv. Avtal med dem som yter en innsats at deres vennetjeneste «teller» som en gave.

6. Bruk din egen bil – ikke lei en fancy limousin.

7. Velg en dag for bryllupet ditt som ikke alle andre også velger – det blir straks enklere å leie lokale osv.

8. Apropos lokale: Tenk ut av boksen, kanskje du har noen som har en fin låve de vil leie ut for en billig penge (jeg kjenner for eksempel noen) – eller hva med det lokale samfunnshuset?

9.  Må du kjøpe ny og rådyr bryllupskjole eller smoking? Hva med å bruke kjolen til noen i familien din – kanskje det bare trengs litt sying og endring? Det er jo heller ikke alle som bruker hvit brudekjole, en flott dag kan man da feire i klær som man kan bruke senere også? Ellers kan du spare mye på å handle på nett – hvis du tør! Ikke glem at markedet for brukte brudekjoler er stort

En smoking/tilstrekkelig pen dress til brudgommen kan alltids lånes av noen i familien, av venner eller bekjente.

Husk at det blir unødig dyrt å gå til innkjøp av plagg som bare skal brukes en gang.

10. Ikke legg bånd på forloverne og brudepiker og -svenner og tving dem til å gå i enhetlige klær – fritt frem!

11. Ikke kjøp ringer i den første og nærmeste gullsmedforretningen – sammenlign priser.

12. Gift deg i kirken du sogner til – så slipper du å betale ekstra for leien.

13. Satser du på cateringselskap til å levere maten, er det mye å hente på å sammenligne priser.

14. Vær tydelig på hva dere ønsker i gave – har dere det meste fra før av, er det kanskje like greit å ønske penger?

15. Deltar det en del barn på festen, behøver du ikke å lage et omfattende program for dem. Ofte er det like morsomt å ha et tegne- eller spillbord tilgjengelig. Eller kanskje ungdommer kan få oppdraget med å beskjeftige de små?

16. Blomsterdekorasjoner kan man spare en hel del på – grønne planter er billigere enn roser. Må du kjøpe store buketter i butikken eller kan du få venner og bekjente til å bidra med blomster plukket ute i naturen?

17. Det kan være like fint å dekke bordet med fargede telys istedenfor å kjøpe en rekke høye, fancy stearinlys. Ellers er det smart å besøke loppemarked – kanskje du finner noe billig som kan pynte opp bordene?

18. Begrens alkoholserveringen – ingen forventer at man får ubegrenset med øl, vin og sprit. Server vann i mugger fremfor å kjøpe Farris og lignende.

19. Hva slags mat skal man servere? Folk blir sultne i løpet av en lang dag, men de behøver ikke mange retter med fancy miniretter på enorme tallerkener. Vanlig mat servert på buffet er minst like populært – gryteretter og finger food funker bra. Jeg har til og med hørt om brylluper hvor gjestene kommer med matfat og litt drikke. DET sparer penger det!

20. Skal du ha musikk og dans, behøver man ikke booke profesjonelle musikere. Få noen av de unge i familien til å sette sammen Spotify-lister med passende musikk, men husk å sjekke listene i forkant, så det ikke blir rølpemusikk.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?