< >
Annonse:

Hvordan få tilbake gode vaner etter sommerferien? 10 tips!

Hvordan få tilbake gode vaner etter sommerferien? 10 tips! Har det blitt mye kos og utskeielser i sommer? Du trenger ikke kutte ut alt det søte selv om hverdagen er tilbake.

De fleste av oss koser oss litt ekstra i ferien; og etter sommerferien kan det bli tungt å komme tilbake igjen til hverdagen og rutiner sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun kommer med 10 tips for hvordan du lettere kan komme i gang igjen med sunne vaner:

  1. Reduser kosen til helgene. Det skal være plass til godt, men prøv og begrens det til en dag, samt mengden du spiser.

  2. Ikke ha usunne alternativer tilgjengelig. Prøv og ikke ha godteri og snacks i skap. Det du kjøper og har tilgjengelig- spiser du.

  3. Snu dårlige uvaner. Har du lagt til deg en vane ved å gå å “snacke” på noe godt hele dagen? Nå bugner det av norske søte bær i butikkene. Hva er vel bedre enn naturens smågodt?

  4. Er det tilgjengelig spiser vi mer; skjær opp frukt og grønt og ha det tilgjengelig i kjøleskapet.

  5. Få på plass rutiner igjen; planlegg måltider og hva du trenger i kjøleskapet for å lykkes med en sunnere hverdag.

  6. Grønn opp maten! Det er ikke sånn at du må kutte ut all kosen selv om ferien er over. Men kanskje du kan begrense mengde ved å tilsette mer grønt? Hva med en liten kålsalat til lørdagspizzaen? Prøv å ha som vane å tenke at halve tallerkenen skal inneholde noe grønt.

  7. Planlegg hvor og hva du skal spise. Det er lett å ta med seg et usunt mellommåltid fra butikken når sulten river i magen mellom jobb og middag. Med litt planlegging kan du fint unngå “småsultensmellen” ved å pakke med deg en frukt, noen nøtter, eller en liten matpakke.

  8. Vann er best for kroppen. Det har sikkert blitt både brus og alkohol i ferien, og vann kan kanskje virke kjedelig. Pimp opp vannet med sitronskiver, bær eller frukt. Da blir overgangen kanskje enklere. 

  9. Velg sunnere alternativer; de fleste av oss spiser mer is om sommeren. Ved å lage isen selv av gode ingredienser- kan du fortsette å spise is hver dag. Is laget av smoothie er et friskt og søtt alternativ og det er kun fantasien som setter stopper for ulike varianter.

  10. Legg inn fysisk aktivitet i hverdagen. Det har kanskje blitt mindre trening i ferien enn vanlig. Prøv å vær aktiv 30 minutter hver dag. Gå deg en tur, lek med barna, gjør litt hagearbeid eller ta deg en sykkeltur. Litt er bedre enn ingenting. 

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236