< >

Luringene i Posten øker portoen fra 1. januar 2019: Hva bør du gjøre?

Luringene i Posten øker portoen fra 1. januar 2019: Hva bør du gjøre? En ting er like sikkert som skatt og død, nemlig at Posten øker sine priser hvert år fra 1. januar - og at de ikke forteller sine kunder om det. Men du kan være litt smart dersom du er kjapp før nyttår.

Du tenker kanskje at det ikke er noen vits i å bry seg om Postens prisøkning siden du uansett ikke sender særlig mange brev lenger. Men det er fortsatt endel av oss nordmenn som liker å sende bursdagsbrev, postkort, julekort eller kanskje til og med pakker og annet til hverandre!

Dersom du har vært inne på nettsidene til Posten enten nå eller tidligere, så vil du kjapt finne ut at det er grådig vanskelig å sammenligne priser fra f.eks. 2018 til 2019. Prisøkningene er godt gjemt - du finner dem kun ved å laste ned prislistene fra 2018 og 2019 og deretter sammenligne.

En ting skal Posten ha: Tidligere har de økt portoen for noen vektgrupper og og land, mens andre har blitt billigere. For 2019 har de gjort stort sett absolutt alt dyrere, bortsett fra de tyngste sendingene mellom 1000-2000 gram.

Porto for vanlig brev inntil 20 gram øker med 15%

Enten du sender et postkort eller et vanlig brev, er det 14 kroner du har betalt for et frimerke i 2018. Nå stiger portoen for brev inntil 20 gram til hele 16 kroner.

Er du en sløsefant, tenker du sikkert at dette ikke er noe å bry seg om, men faktum er jo at prisøkningen langt overstiger prisstigningen - ca. 15%.

Her ser du prislisten for 2019 for de mest vanlige prisgruppene:

Prisliste for Posten 2019

De aller fleste prisene i tabellene øker (bortsett fra tyngste sendinger), så nå ønsker nok Posten å kompensere for at stadig færre bruker posttjenestene deres.

Man kan jo lure på dette med høna eller egget. Når Posten skrur opp prisene, blir det flere som sender post? Istedenfor vil det vel heller bli enda flere som går over til å sende SMS, e-post eller andre varianter.

Hva kan du gjøre for å bruke minst mulig penger på porto?

Løsningen er åpenbar. Enten får du sende enda færre brev enn du allerede gjør, eller så får du kjøpe inn ruller med innenlandsfrimerker (tidligere A-frimerker) som altså ikke er markert med en sum.

Rullene med 100 innenlandske frimer koster kr 1400 dersom du kjøper dem senest 31. desember 2018, men etter nyttår vil samme rullen koste kr 1600.

Du sier kanskje at du ikke bryr deg om de pengene, for så mange brev sender du ikke? Vel, du om det. Men en gjerrigknark vet at frimerkene ALDRI blir ugyldige. Poenget er altså å kjøpe valørløse frimerker.

Siden Posten Norge er flinke til å øke portoen hvert eneste år, kan du spare gode penger på å bruke innenlandsfrimerkene i mange år fremover. Husk også at du kan bruke de samme frimerkene dersom du skal postlegge noe dyrere.

Hvorfor ikke allerede nå tenke på julekortene du skal sende neste jul – du får helt sikkert bruk for frimerkene du handler til en gunstigere pris før nyttår!

Jeg stikker i alle fall på Posten før nyttår for å shoppe frimerker!

Husk å ordne din egen pakkelapp dersom du skal sende Norgespakke

Skal du sende en større pakke som Norgespakke, bør du IKKE kjøpe en pakkelapp i Post i butikk eller på postkontoret. Kjøper du pakkelappen på nett, koster en egenemballert pakke inntil 10 kg 145 kroner, mens den nå koster 175 kroner på Posten.

Det er en prisforskjell på 21%!!

Selvsagt blir Norgespakken også dyrere til nyttår. Leverer du pakken i post i butikk og lar dem ordne lappen, koster det deg 180 kroner, men den samme pakken koster 149 kroner om du ordner lappen hjemme i forkant. Det blir altså enda større forskjell i pris fra 1. januar 2019.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?