< >
Annonse:

Rydde opp i smålån lønner seg alltid

Rydde opp i smålån lønner seg alltid Har du orden i økonomien og alt på stell, er du en grepa sparefant. Men mange har forbrukslån i tillegg til nødvendige lån. Et godt sparetiltak er å ta en gjennomgang av dine eksisterende smålån for å rydde opp og ikke minst spare penger, både når det gjelder rente og gebyrer. Refinansiering kan lønne seg! Trykk her for å besøke »

Tips: Sjekk min guide til refinansiering

Refinansiering av smålån

Refinansiering er faktisk nøkkelen til å spare noen kroner, enten du har et stort boliglån eller brukte kredittmuligheten da du kjøpte et nytt fjernsynsapparat.

Særlig det å samle smålån kan vise seg å gi ekstra kroner i kassen, fordi hver enkelt av finansieringsselskapene tar ordentlig med gebyr og kanskje også høy rente. Du bør utnytte muligheten som ligger i å rydde opp i disse små lånene.

Ditt første steg mot refinansiering av smålån

Du er nødt til å ha en viss oversikt over hva du har av lån i dag. Sett deg ned, gjerne sammen med ektefellen eller samboeren, og undersøk kontoutskrifter, selvangivelse, lånesaldoer osv. for å se hva du betaler i dag.

Fordelene med å refinansiere og samle smålån

Du får bedre oversikt over hva du sitter med i gjeld og kan få en lavere kostnad per måned, som igjen frigir penger du kan spare til nyttige ting eller dårligere tider.

Hvordan få oversikt over hvilke muligheter du har for refinansiering

Det er ikke enkelt å skaffe seg oversikt over vilkår, renter og gebyrer fra de forskjellige låneinstitusjonene som finnes i Norge.

Det du som har smålån kan gjøre er å kontakte en bank eller finansagent som kan gi deg forskjellige tilbud på refinansiering – for eksempel finansagenten Uno Finans Representativt låneeksempel: Nominell rente 11,39%, effektiv rente 13,33%, 80.000kr, o/5 år, kostnad 27.100. Totalt 107.100.

Denne tjenesten gjør ikke noe annet enn å sørge for å innhente tilbud om refinansiering fra forskjellige banker. Deretter kan du selv avgjøre om du vil gjøre noen grep for å spare penger.

I praksis vil det si at du tar opp et refinansieringslån for å betale ut smålån du måtte ha her og der.

Som sagt håper Gjerrigknarken at du egentlig ikke har smålån i det hele tatt. Er du ikke i stand til å betjene lån, hjelper det fint lite å ta opp nye lån. En refinansiering må være et skritt på veien for å ta kontroll over din personlige økonomi.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?