< >
Annonse:

5 enkle tips for å få billig bensin

5 enkle tips for å få billig bensin Noen politikere vil ha høyere bensinpriser, men de av oss som er avhengig av bil, er neppe helt enig i det. Gjerrigknarken gir deg heller tipsene som gir deg lavere pris på pumpene. Hvilket vil du bruke? Trykk her for å besøke »

Folk er flinke til å bruke rabatter og andre ordninger for å spare noen kroner på drivstoffet, og jeg håper du har anledning til å fortelle meg og andre sparevillige hvordan DU gjør det. Bruk kommentarfeltet nederst i denne artikkelen.

Jeg har plukket ut 5 tips som gir deg billigere drivstoff, men vi håper jo uansett at du kjører minst mulig og mest mulig effektivt. Ta en kikk på artikkelen Vær snill mot bilen og lommeboka.

TIPS 1: FYLL DRIVSTOFF SØNDAG KVELD ELLER MANDAG MORGEN

Kjøp bensinen når den er billigst. For mange steder er dette gjerne søndag ettermiddag eller kveld og tidlig mandag morgen.

Følg med en uke eller to og noterer deg «ditt» gunstigste tidspunkt. Kanskje nettopp din nærmeste bensinstasjon er billigst onsdag kveld?

TIPS 2: SKAFF DEG ET KREDITTKORT SOM IKKE ER BUNDET TIL EN BENSINKJEDE

Noen kredittkort som 365 Direkte (mer info her) og Flexi VISA (mer info her) gir deg gode rabattmuligheter på alle bensinstasjoner.

365 Direkte gir deg 2% rabatt på alle bensinstasjoner, mens Flexi VISA gir deg hele 4%. 365 Direkte har dog den fordelen at de gir en spesielt god rabatt på Esso-stasjoner (inntil 85 øre per liter - 34 øre fast + 3,65% cashback).

De to kredittkortene har en maksimal rabatt på kr. 2000 i året, så det kan lønne seg å utstyre flere sjåfører med egne kort. Og siden kortene ikke har årsgebyr, går jo det fint!

Er du redd for å bruke kredittkort? Les min guide Myte: "Aldri skaff deg et kredittkort" - dette er helt feil! 

Fyll drivstoff billigst mulig

365 Direkte: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12 mnd. Totalt 16 929.
Flexi VISA: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

TIPS 3: BRUK VANLIGE RABATTKORT

Det finnes utallige rabattkort som er knyttet opp mot de enkelte bensinkjedene. De mest kjente er:

TRUMF-kortet gir 30 øre/liter hos Shell. Dersom du har Shell Mastercard, får du forresten 40 øre/liter rabatt. 

Coop-medlemskortet (30 øre/liter hos Statoil, Best og 1-2-3 og 35 øre/liter hos Esso) NAF-kortet (30 øre/liter hos Statoil, Best og 1-2-3). Dette forutsetter naturlig nok medlemskap i NAF og vil i praksis kun være lønnsomt dersom du uansett ønsker å være medlem.

YX bonuskort gir deg en rabatt på 30 øre/liter.

TIPS 4: BRUK MOBILAPPLIKASJONEN BENSINPRIS

Har du en smarttelefon, så anbefaler vi definitivt å installere appen Bensinpris som på en enkel måte forteller deg prisene i ditt nærområde.

For at en slik app skal fungere best mulig, er den også avhengig av at du hjelper til. Tips appen om prisene på en eller flere stasjoner du kjører forbi! Dersom mange gjør dette, vil man fort finne frem til stasjonene som er ekstra gunstige.

Når man så kombinerer kjøp av drivstoff på en billig stasjon med tipsene ovenfor, vil du kunne spare helt opp i et par kroner per liter. Les mer om dette i vår artikkel Stå i mot griske bensinkjeder - lur deg til billigere bensin

TIPS 5: MEDLEMSKAP I EN ORGANISASJON

Dersom du uansett er medlem i en organisasjon, fagforening eller interesseorganisasjon, bør du undersøke hva slags rabattmuligheter de gir.

denne artikkelen ser du kjapt at det er plenty med samarbeid mellom bensinkjedene og organisasjonslivet. Og du har kanskje ikke vært bevisst nok på å sjekke medlemsfordelene?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?