< >
Annonse:

Ergrer du deg over politisk reklame i postkassa?

Ergrer du deg over politisk reklame i postkassa? Det er valgkamp og de fleste av oss får plenty med politisk reklame i postkassa - uavhengig om man ikke ønsker uadressert reklame eller ikke. Men kan du egentlig reservere deg mot reklame fra politiske partier? Trykk her for å besøke »

Det enkle svaret er NEI. Det er ikke forbudt å distribuere rene partiprogram eller annen politisk informasjon fra politiske partier til forbrukere. Dette gjelder også når man har reservert seg mot reklame. Reglene gjelder både for reklame i postkassa, på døra og reklame via telefon, sms og e-post!

Det er altså innholdet og avsenderen som avgjør om papir i postkassa di er okay eller ikke. Politiske partier regnes ikke som næringsdrivende så lenge budskapet deres er politisk.

Kjekk løsning:

Okay, det er ingenting du kan gjøre for å unngå all verdens valglister og politisk partipropaganda i kassa di. Men i mange kommuner går mange partier sammen om å distribuere valgreklamen i en felles konvolutt. Det er kanskje en ide du kan videreformidle til de som styrer i din kommune - om de ikke allerede gjør det på en slik effektiv måte.

Ved å gå sammen om å spre det politiske budskapet, sparer man forresten store summer på transport. Bare tenk om hvert av partiene selv skulle kjøre rundt og putte i postkasser...

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: