< >
Annonse:

Hvordan spare penger på tannlege

Hvordan spare penger på tannlege For ikke så lenge siden tok jeg min årlige sjekk hos tannlegen og ble sjokkert over prisene. Hva i alle dager kan man gjøre for å spare penger på et besøk hos tannlegen? Les mine tips og bidra du også.

Tips 1: Puss tennene regelmessig og lenge nok

Det kan virke som et banalt tips, men faktum er at ingenting beskytter tennene bedre enn å pusse dem med tannkrem minst to ganger om dagen.

Tannlegen fortalte meg at jeg burde pusse tennene ca. 5 min hver gang, noe som ga meg hakaslepp. Enten får jeg finne frem stoppeklokka eller så planter jeg meg med tannbørsten foran TV’en eller PC’en.

Tannkremen du bruker behøver vel ikke å være noe fancy greier fra en merkeprodusent? Det holder vel i lange baner med for eksempel First Price tannkremen til en 5’er? Produsentene forsøker å selge deg tannkremprodukter som lover både det ene og det andre, kanskje helt bortkastet?

Tips 2: Bruk tanntråd til den store gullmedaljen

Daglig bruk av tanntråd hjelper til med å redusere tannstein. Matrestene som ligger mellom tennene er rene festmåltidet for bakteriene i munnen danner et flott utgangspunkt for plakk som igjen gir tannstein.

For å gjøre jobben for tannlegen enklere (og billigere) bør du bruke tanntråd minst en gang om dagen.

Tips 3: Drikke mindre kaffe og te for å få hvitere tenner

Er du litt for glad i en kopp kaffe eller te når du er tørst? Slike drikker gir deg brune tenner etter hvert. Drikk heller vann! Og for all del: Kutt ut røyken og snusen!

Tips 4: Sjekk prisene hos tannlegene i nærområdet

Du trodde kanskje at alle tannlegene har like priser? Det stemmer ikke. Alle tannleger må rapportere inn prisene sine til Forbrukerrådet. På nettsiden Hvakostertannlegen.no kan du på en enkel måte sammenligne priser på tannbehandling i Norge. Bruk siden!

Det kan også vært smart å sjekke Lets Deal hvor tannleger og klinikker ofte har gode tilbud for å fylle opp ledig kapasitet.

Dersom det er store jobber på gang, bør du også vurdere behandling i utlandet. Det kan du lese mer om i artikkelen Hvordan få billig tannlegebehandling der du også finner ut hvordan du kan få billig tannlegebehandling av tannlegestudenter i de store byene.

Tips 5: Be om rabatt hos tannlegen din

Ikke sluk regningen rått, men snakk med tannlegen eller tannpleieren og be om rabatt. Si rett ut at du vurderer å gå til en annen tannlege neste gang. Det skal nemlig ikke så mye mer til for å få en rabatt, noe også Gjerrigknarken har brukt effektivt hos sin tannlege!

Foto: Quang Tri Nguyen / Unsplash

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈