< >
Annonse:

Skummelt mye matsvinn av gresskar

Skummelt mye matsvinn av gresskar Oktober er høysesong for gresskar og mange kjøper det i forbindelse med feiringen av Halloween. Det er uhyggelig hvor mange gresskar som havner i søpla fordi mange glemmer at gresskar er mat! Trykk her for å besøke »

Skummelt mye kastes

En undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i 2021 viser at 6 av 10 ikke bruker maten i gresskaret etter å ha laget Halloweenpynt. Både kjernen og kjøttet kan brukes i ulike retter. Innmaten kan for eksempel bli til gnocchi, doughnuts og pannekaker. Kjernene kan du lage snacks av!

-Har du ikke tid til å lage noe av gresskar med en gang, kan du lage puré som du fryser ned og tar opp når du trenger det. Du kan også hermetisere gresskar på glass, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.

Gresskarpuré i bakst er utrolig godt, for det gjør deigen så saftig!

I tillegg til at du reduserer matsvinnet ved å bruke hele gresskaret, er det flere gode grunner til å spise gresskar. Gresskar inneholder betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen, i tillegg til fiber som er godt for fordøyelsen. Altså ingen grunn til å bli hjemsøkt av treg mage denne høsten!

Sett bort fra spøkelser, her er favorittene som «går igjen» hos MatPrat.

Doughnuts med gresskar

Gresskar Gnocchi

Pannekaker med gresskar

Ristede gresskarkjerner

Gresskarboller

Trenger du flere tips? Ikke vær redd for å klikke på besøkslenken her i saken.

Tilbyder: Matprat
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: