< >
Annonse:

Har du ikke skiftet strømleverandør de siste tre årene? Da sløser du!

Har du ikke skiftet strømleverandør de siste tre årene? Da sløser du! Er du blant dem som bare legger bort strømregningen uten å sjekke hva du egentlig betaler for? Dersom du fortsatt bruker den «gamle» tariffen standard variabel pris, betaler du faktisk 20% mer enn folk som har avtale om spotpris. Bytt nå, det tar ikke mange sekundene.

Hvilken strømavtale bør du velge?

Fastpris

Ved å bruke en slik avtale forplikter du deg til å være kunde hos en kraftleverandør i en periode over f.eks. ett eller to år – samtidig får du en fast pris per kWh som garanterer deg mot svingninger i markedet. Fastpris på strøm kan du sammenligne med fast rente på et lån. Prisen vil naturlig nok være høyere enn spotpris eller standard variabel, siden kraftleverandøren vil sikre seg mot tapsmulighetene.

Anbefales ikke.

Standard variabel

Dersom du ikke har skiftet strømleverandør før, er sannsynligheten stor for at du sitter med en slik avtale. Her varierer prisen basert på utviklingen i kraftmarkedet, men strømselskapet må informere deg om prisendringer i forkant.

Det finnes ingen gode grunner for å ha en avtale basert på standard variabel tariff, siden denne svinger like mye som en spotprisavtale – med det unntak at du må informeres om prisendringer. Standard variabel-tariffene ligger gjennomgående høyere enn spotpris – og er derfor et dumt valg.

Anbefales ikke.

Spotpris

Ved å velge spotpris, betaler du prisen som leverandøren selv betaler for strømmen. Men i tillegg legger kraftselskapet til et påslag eller månedsavgift. Strømregningen din vil således variere, men vil altså være lavere enn de andre tariffmuligheten. Ditt eget forbruk styrer kostnadene.

Anbefales.

Hvilken strømleverandør bør du velge?

Forbrukerrådets prisoversikt forteller hvilke tilbydere som er billige. Over tid er det uansett noen tilbydere som skiller seg ut og som ligger konstant på toppen over tid.

Her er mine anbefalinger til deg som vil bytte strømtilbyder:

Strømtilbyderen Klarkraft har lavt månedsgebyr, lavt påslag, ingen bindingstid eller forskuddsbetaling - en billig og gunstig avtale uten fare for store endringer.

Telemark Kraft gir prisgaranti i 12 måneder, har fastledd kr 49/mnd og ørespåslag 2,5 øre/kWh.

Dersom du er Coop-medlem, kan det også være lønnsomt å vurdere Coop Strømavtale fra Å Strøm (tidl. Los). Da betaler du 29 kr i månedsgebyr og et ørepåslag på 3,80 øre/hWh. I tillegg får 1% medlemsbonus på din løpende strømkostnad.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?