< >
Annonse:

Slik handler du smartest mulig

Slik handler du smartest mulig Med planlegging og smart handling i kombinasjon med små og store triks kan du spare mange kroner i løpet av et år. Slik forbereder jeg og gjennomfører matvarehandelen smartest mulig.

Du har sikkert hørt om de vanlige rådene som lage handleliste, handle en gang i uka, ikke handle på tom mage osv. Men denne gang tenkte jeg å fortelle hvordan jeg konkret går til verks for å spare mest mulig på matbudsjettet og da bruker jeg ganske enkelt denne uka som eksempel.

Tirsdag satte jeg meg ned og hentet frem tilbudsavisene fra Spar, Meny, Rema 1000, Kiwi og OBS. Det er jo ikke sånn at jeg har fullstendig kontroll på alt av priser og har klisterhjerne på hva som er et supert tilbud, men som oftest går det relativt greit – jeg kjøper jo uansett stort sett de samme varene. Det gjør du også, tipper jeg.

Men når jeg skal lage en handleliste for middager og slikt, er jeg absolutt tilbøyelig til å justere meg og handlelisten ut fra hva som er på tilbud.

Det er heller ikke slik at jeg farter rundt til alle mulige matvarekjeder og bruker drivstoff i uendelige mengder for å spare noen få kroner her og der. Da går vinningen fort opp i spinningen.

Greit, tirsdag visste jeg uansett at jeg skulle forbi en OBS-butikk, en Kiwi- og Rema 1000-filial. Spørsmålet er bare hvor jeg skulle ta hovedhandelen?

Her kommer «andre faktorer» inn i bildet. Denne gang var det Coop-appen som gjorde utslaget. I appen var det to gratiskuponger som «brant i lomma» og måtte brukes før de gikk ut på dato. Ingen store greier, men en liter melk og en lettrømme tilsvarer jo i overkant av 30 kroner. Merkelig nok så pleier jeg alltid å få gratiskuponger fra Coop på ting som uansett trengs i kjøleskapet, er det sånn hos deg også?

Ikke nok med at gratiskupongene var der, men i tillegg var det en kupong som ga 130 kroner i umiddelbar kassarabatt når man handler for mer enn 900 kroner. Det tilsvarer jo faktisk ca. 14% i rabatt – rene kroneravslag i kassa.

Vel, kanskje du tror at jeg lar meg lure av Coop til å ta handelen hos dem og bruke ekstra penger for å få gratis produkter og kassarabatten. Men vanligvis er det Kiwi eller Rema som «vinner» ukeshandelen min, denne gang ble summen av tilbud og besparelser såpass stor hos OBS at det var et enkelt valg for meg. Neste uke kan det være helt annerledes.

Som sagt så henter jeg frem tilbudsavisene og utarbeider en handleliste som inneholder matvarer vi trenger både de kommende dagene, men også i lengre tid fremover. Jeg har god plass i kjøleskap, fryser og spiskammers. Jeg skal ikke kjede deg med våre matvaner, men bare nevne noen eksempler.

Jeg kjøpte f.eks. noen pakker med gouda til 60 kroner kiloen, det var cirka halv pris og er perfekt til å fryse ned i mindre stykker. Diverse varianter med mel til 10 kr per pakke – kjekt når brød skal bakes. I spiskammerset er det som sagt god plass. Linser, kikerter, bønner og slikt var på tilbud, det er gode og billige ingredienser som metter godt – og de holder seg evig lenge. Siden grønnsaker som blomkål og brokkoli var på tilbud denne uken, ble middagsoversikten denne uken endret slik at grønnsakene på tilbud blir brukt. Jeg kjøpte også frossen fisk, kjekt å ha på lur til middag senere en gang eller kanskje hive på grillen når det en gang blir grillsesong igjen?

Plutselig gikk jeg forbi en hylleplassering med noen nye Kelloggsprodukter. For et par uker siden ble jeg tipset om at det gikk an å få en eske (per husholdning, dette er jo enkelt å fikse) med et av de nye Kellogg-müsliproduktene helt gratis. Dette var første gang jeg så de eskene, og selv om det ikke sto på handlelisten, så skulle boksen kjøpes. Dealen er slik at man må kjøpe produktet, skanne inn kvitteringen og sende inn den via et skjema. Deretter får du pengene tilbake via bank eller Paypal.

Når jeg oppdager slike dealer, pleier jeg å sørge for at jeg kjøper produktet enkeltvis og får kvitteringen separat. På den måten oppstår det ikke noe tull, tenker jeg. Med en gang jeg kom hjem fra handleturen, husket jeg selvsagt på å ta bilde av kvitteringen og sende inn skjemaet. Hvem takker vel nei til å få et gratis produkt verdt ca 38 kroner? Noen timer senere fikk jeg beskjed om at kvitteringen var godkjent og pengene på vei.

Ok, forestill deg at jeg fortsatt befinner meg i butikken. OBS er store greier og fristelsene mange. Men selvsagt sørget jeg for å spise noe før jeg dro hjemmefra – jeg vil jo ikke gå sulten rundt i en butikk spekket med fristelser! I tillegg husket jeg på å ta med gjenbruksposene mine. Jeg bruker jo ikke penger på plastposer! Dersom du har vansker med å huske å ta med poser selv, bør du sørge for å plassere noen i bilen – ha gjerne en hel haug både her og der. Og vær så snill, dersom du kommer med argumentet om at du trenger plastposene til søppel, så håper jeg du tar en kikk på de rullene du kan kjøpe til slikt. Plastposer i kassa er rådyre søppelposer!

Jaja, jeg hadde altså tatt meg en matbit hjemme for å unngå fristelsene. Men jeg husket også at jeg hadde en gratis kupong fra Narvesen på varm drikke. Når jeg så vet at det befinner seg en Narvesen-kiosk rett ved OBS-filialen min, er det jo ingenting å lure på. Igjen, FØR jeg går inn i butikken tar jeg turen innom Narvesen og henter meg en gratis tekopp (jeg drikker ikke kaffe).

Hvordan pleier du å handle? På impuls? Sulten som rakkern? Dersom du strukturerer matvarehandlingen og attpåtil legger merke til gode deals og muligheter, kan du komme billigere unna uke for uke.

En ting glemte jeg helt å nevne – jeg er selvsagt en flittig gjest innom halv pris-avdelingene til Kiwi og Rema. Hos OBS fant jeg ingen sånn avdeling dessverre. Har de ikke det da? Vel, vel, det kan jo ganske enkelt være at jeg er for lite kjent i OBS-filialen jeg handlet i. På vei hjem stakk jeg i alle fall innom min Kiwi-filial og kikket i redusert-disken. Der fant jeg billig joghurt, alltid kjekt med en utgått joghurt til dessert – for dessert unner vi oss vanligvis kun i helgene her i gjerrigheimen!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?