< >
Annonse:

Ikke glem å klage, selv for småpenger

Ikke glem å klage, selv for småpenger For en stund siden bestilte jeg varer via MPX og valgte naturlig nok billig levering via Tollpost. De sendte melding og avtalte når levering skulle skje, men det ble krøll i leveringen. Og etter som saken dro ut uten at jeg fikk varen, forlangte og fikk jeg til slutt erstatning på mine utlegg. Husk det du også! Trykk her for å besøke »

I utgangspunktet så alt ut til å gå greit. Jeg ventet på to pakker og transportøren sendte SMS for å ordne levering. Vi avtalte tidspunkt og sjåføren kom som avtalt. Men han hadde kun en pakke og visste ikke om noen flere.

Jeg kontaktet da Tollpost, som fortalte meg at den andre esken var på en annen bil og skulle komme senere samme dag. Det skjedde ikke, og slik gikk «no dagan» med flere bortforklaringer. Hver gang et avtalt tidspunkt ikke ble fulgt opp med levering, måtte jeg ringe et svindyrt telefonnummer (var ikke mulig å finne noe annet) for å klage og høre kundebehandleren love bot og bedring.

Varen kom til slutt, men som den gjerrigknarken jeg er, irriterte jeg meg grønn over utgiftene jeg fikk fordi Tollpost ikke klarte å gjøre jobben sin.

Jeg sjekket derfor med mobiltilbyderen og så at jeg hadde brukt kr 26,28 (ja, enorme summer) på å ringe 09300.

Jeg sendte en e-post til erstatning@tollpost.no og forklarte saken. I dag fikk jeg brev om kravet er ferdigbehandlet og at «erstatningsbeløpet på kr 26,28 vil bli overført førstkommende uke». Bra at firmaet innså feilen og erstattet mine utgifter – det gir meg et positivt inntrykk av et profesjonelt firma som takler en feil og gjør noe med det. Men av seg selv hadde de jo ikke gjort noen verdens ting…

Du synes kanskje jeg er en flisespikker, men hvorfor skal jeg la selskapet slippe unna og selv ta kostnaden med å ordne opp i leveringen av en liten pakke?

Moralen er enkel: Klag til firmaet du er misfornøyd med. Be om erstatning for utgifter du har.

PS. Neste gang jeg skal klage til Tollpost, ringer jeg 22329000. Det har jeg forresten tipset tlfnr.com om - de har mange alternative numre så man sparer penger.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈