< >
Annonse:

Pleier du ikke betale ned kredittkortet i tide? Les dette!

Pleier du ikke betale ned kredittkortet i tide? Les dette! Er du av dem som ikke betaler ned hele beløpet på kredittkortet hver måned? I så fall bør du lese denne saken. Du taper massevis av penger på denne adferden - og løsningen er ofte enkel, om du bare bestemmer deg for det.

Unnlater du å betale gjeld fra kredittkortene dine på forfallsdato så baller det på seg med renter - kredittkort er den dyreste formen for lån du kan ha!

Hvor mye koster kredittkortet deg?

Om du eksempelvis over en periode på 12 måneder i gjennomsnitt alltid har 10 000 kroner i ubetalt gjeld på kredittkortet ditt så betyr det at du typisk må tilbakebetale 1800 - 2600 kroner ekstra, i tillegg til "lånet" på 10 000 kroner.

Og kostnadene er de samme per 10 000 kroner du har utestående, så om beløpet er 100 000 kroner så vil du betale 18 000 - 26 000 kroner ekstra per år!

Hva kan man gjøre med kredittgjeld?

Er du i en slik situasjon så er det på tide å rydde opp! Her er hva du bør gjøre:

  1. Skaff deg oversikt over alle usikrede smålån, dvs forbrukslån og kredittkortgjeld
  2. Har du mulighet til det; betal ned alt med en gang - det er bedre å leve nøysommelig noen måneder enn at det fortsetter å balle på seg
  3. Er den samlede gjelden for høy - undersøk om du kan samle og refinansiere gjelden i et lån med gunstigere betingelser. Sørg for at tilbakebetalingsplanen er realistisk
  4. Ikke fall for fristelsen til å ta opp nye kortsiktige lån og/eller bruke kredittkortet til å dekke løpende utgifter
  5. Klipp gjerne kredittkortene dine i stykker!
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: