< >
Annonse:

8 enkle sparetips til deg som skal flytte

8 enkle sparetips til deg som skal flytte Skal du flytte, er det viktig å ha organisert alt på best mulig måte. Vil du spare penger på flyttingen, sørger du for å gjøre mest mulig selv, for å engasjere flyttebyråer kan bli dyre greier. Her får du mine flyttetips som kan hjelpe deg på vei - bokstavelig talt.

Få banankartonger i nærbutikken din

Det første du bør ordne i god tid før du skal flytte, er kartongene til å pakke ned i. Nei, du må ikke nødvendigvis kjøpe flytteesker og bruke penger på det. Planlegger du i god tid og har plass til å lagre esker et sted, kan du heller skaffe deg eskene uten å betale noe.

Ikke undervurder hvor mange esker du behøver. Dersom du er ute i god tid og snakker med betjeningen i nærbutikken din (gjerne flere), er det som oftest aldri noe problem å samle opp en rekke banankartonger.

I tillegg bør du stikke innom et vinmonopol og få esker der, de er ofte inndelte i rom og er selvsagt perfekt for nedpakking av glass og slikt.

Dersom du har venner som du vet har vært på flyttefot i senere tid, er det vel ikke noe i veien for å høre med dem om de har brukte kartonger liggende.

Ellers er det enkelt å skaffe seg flytteesker ved å søke på Finn (bare akkurat nå finner jeg 20-30 annonser der hvor folk gir bort flytteesker) eller stille et enkelt spørsmål på en Facebook-gruppe for kjøp, salg og gis bort.

Spar på gamle aviser og slitne kopphåndklær

Selv om du kanskje ikke skal flytte til Langtvekkistan, er det viktig å pakke ned alt du har slik at det ikke går i stykker.

Alt som er knuselig bør du pakke inn i håndklær, kopphåndklær og slikt som du uansett skal ha med deg til den nye boligen din. Så fremt du har plass til det, er det smart å ta vare på gamle, slitne kopphåndklær, t-skjorter og underbukser – enten du skal bruke dem til å pusse sko eller pakke inn glass.

Du trenger sikkert også papiraviser som fyllmasse eller innpakning (husk dog at papir farger av). Spør noen du kjenner som fortsatt har abonnement på papiraviser hvis du ikke har det selv, eller gjør noe så enkelt som å ta en tur i en papircontainer dersom du har slikt i nærheten.

Kvitt deg med alt som er unødvendig

I god tid før pakkingen skal skje, bør du ta en ordentlig opprydding. Kast det som kastes skal, gi bort til venner (hvorfor ikke arrangere byttekveld?) eller pakk ned saker du mener kan gis til en forening som skal arrangere loppemarked.

Jeg bruker prinsippet om tredeling ved rydding – inndeling i kategoriene søppel, usikker og sentimental.

Kategorien for søppel er egentlig ganske så enkelt – her gjelder det rett og slett å kvitte seg med greia. Er tingen ødelagt, er det vel heller ingen andre som vil ha det?

Usikker-tingene er litt vanskeligere. Her må du avveie om det lønner seg å oppbevare tingen. Kanskje det er greit å ha en usikker-kartong på loftet eller i kjelleren som du kan ta frem ved neste ryddeaksjon for å vurdere nok en gang?

Kategorien for sentimentale ting er nok den vanskeligste. Ting som minner oss om personer og hendelser, enten det er morsomme eller triste, burde du ikke kaste, men heller oppbevare på et spesielt sted eller i en egen kartong. Kanskje det er fint å kunne kose seg med slike minner senere?

Start pakking på loft og i kjeller først

De fleste venter for lenge med å starte pakkingen. Begynn med de stedene hvor du vet at du uansett ikke har noe du absolutt trenger.

Da behøver du heller ikke ha de kartongene i gangen, stua eller andre steder hvor du ferdes hver dag.

Pakk oversiktlig og forståelig

Ikke fall for fristelsen å fylle kartongene til topps, du skal tross alt bære dem.

Viktigere er det at kartongene inneholder ting fra samme rom, slik at du på en enkel måte kan plassere dem i din nye bolig på riktig sted.

Merk alle kasser svært godt

Husk at kasser blir stablet under transport og kan komme på avveie. Da er det viktig at du har merket dem med kraftig tusj, og selvsagt ikke bare på toppen. Husk også å skrive på hvilket rom kassen hører hjemme i.

Hør med familie, venner, naboer og bekjente om hjelp

Før du antar at ingen orker å hjelpe deg å flytte og du må kontakte et flyttebyrå, er det kjekt å spørre i din omgangskrets om noen har mulighet til å hjelpe deg. Det skal som oftest ikke mye til. Organiser litt pizza og øl, så går det vel bra?

Tilby deg å betale drivstoffutgifter, hvis flere skal hjelpe til med å kjøre.

Flytt på riktig tidspunkt

Dersom du har mulighet til å velge, kan det være kjekt å flytte på et tidspunkt hvor det ikke er mye trafikk. Fredager bør i alle fall unngås. Husk på at det å flytte er ganske stressende, så man trenger ikke akkurat flere stressmomenter enn nødvendig.

Har du et godt sparetips til folk som skal flytte? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet og fortell meg!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236