< >
Annonse:

Gode råd mot forkjølelse - hold deg frisk

Gode råd mot forkjølelse - hold deg frisk Når den kalde årstiden er over oss, bør du gjøre det du kan for å unngå forkjølelse. De fleste sørger for å få i seg C-vitamin, men visste du også at D-vitamin kan være like viktig for å forebygge den irriterende forkjølelsen? Trykk her for å besøke »

Forskerne er uenige om hva som er best når det gjelder å forebygge den irriterende virusinfeksjonen som gir nysing, snufsing, tett nese, kløe i halsen og hoste. Noen sier at verken C- eller D-vitamin har noen effekt på immunforsvaret, mens andre hevder det motsatte.

Hva skal man så gjøre for å holde seg frisk? Nordmenn får generelt i seg for lite vitamin, og dersom man ikke bevisst spiser den riktige maten, bør man ta tilskudd av vitaminer. Vår tankegang er enkel: Det skader i alle fall ikke å ta tilskudd for å styrke immunforsvaret, så lenge man ikke overdriver inntaket.

Du er kanskje ivrig på å spise frukt for å få i deg c-vitamin og drikke ekstra lett melk, ta din daglige dose tran, spise fet fisk for å få d-vitamin i kroppen din når solen ikke skinner nok. Gjerrigknarken innrømmer at jeg ikke alltid er like påpasselig med å spise og drikke riktig, og likevel har jeg klart å holde meg fri fra forkjølelse i flere sesonger. Jeg er overbevist om at det henger sammen med D-vitaminene jeg tar.

D-vitamin er kjent for å være godt for beinbyggingen, men styrker også det generelle immunforsvaret og beskytter oss mot virusinfeksjoner. Noen hevder til og med at vitaminet gir beskyttelse mot depresjon.

Du har kanskje lest et annet sted på Gjerrigknark.com at jeg ikke klarer smaken av tran eller spiser fet fisk. Jeg tar heller den enkle og mer spiselige varianten D-vitaminer i pilleform. Og det funker for meg. Dyrt er det forresten ikke heller, jeg bestiller bare 2 måneder gratis forbruk!

Hva er det som virker for deg?

Tilbyder: Lectinect
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Leter du etter noe spesifikt?