< >
Annonse:

Hvilket mobilabonnement bør du velge når du vil spare mest mulig?

Hvilket mobilabonnement bør du velge når du vil spare mest mulig? Svært mange betaler unødvendig mye for sin mobilbruk. Dette er det ingen grunn til, for det finnes mange tilbydere som er billige og bra. Og det fine er jo at disse billigtilbyderne også bruker Telenors og Telias nett - så det er ingen forskjell på dekningen, selv om du kanskje tror det.

Mobilabonnementene som tilbys dreier seg som oftest om hvor stor datamengde de har. De fleste abonnementer tilbyr pakkeløsninger med fritt antall ringeminutter, SMS og MMS.

Uansett om du er enslig eller har en familie med flere mobiltelefoner, er det mye å spare på å bli mer prisbevisst når det gjelder mobilabonnementet.

Du betaler gjerne også unødig mye om du har ditt abonnement hos en annen tilbyder enn Telenor og Telia, men ikke har byttet på noen år. Du blir nemlig ikke alltid automatisk oppgradert når selskapene forbedrer tilbudene sine. Og det gjør de hele tiden! Moralen er at er det lenge siden du har byttet eller «fornyet» abonnementet ditt, gjør det nå!

Finn ut hvordan bruksmønsteret ditt er på mobilen

Det spiller liten rolle hvor mye du ringer eller sender SMS. Det viktige er mobildatabruken. Det enkleste er å se på gamle fakturaer fra tilbyderen og se sånn cirka hvor mye du bruker i måneden på mobildata.

Å peile seg inn på det riktige abonnementet og den billigste tilbyderen som gir deg det du trenger, kan fort hjelpe deg å spare mange tusenlapper i løpet av et år.

Hvilken dekning passer best for deg

Du har sikkert lest innlegg hvor folk klager på dekningen og bruker det som utgangspunkt for å skifte tilbyder. Faktum er at forskjellen mellom Telenors og Telias nett er ubetydelige – kanskje det kan være små forskjeller i hastigheten, som du uansett sjelden merker mye til.

Folk i byene vil sjelden oppleve noen særlig forskjell mellom de to nettverkene i Norge, men ferdes du utenfor allfarvei, sitter på en holme eller gjemmer deg i en kjeller, så kan det være forskjeller.

Kanskje du har en hytte som befinner seg et sted hvor Telenor har bedre dekning enn Telia eller omvendt? Hvis du mener og kanskje har testet og sett at det er forskjeller, bør du selvsagt sjekke om tilbyderen din bruker Telia eller Telenor.

Følgende mobiltilbydere bruker Telenor:

Følgende mobiltilbydere bruker Telia:

Følgende mobiltilbydere bruker Ice:

Lar du deg påvirke av reklame fra mobiltilbyderne?

Nei, du vil selvsagt fortelle meg at du ikke bryr deg om all reklamen fra Telenor, One Call, Telia osv., men faktum er at underbevisstheten din jobber mot deg.

Skal du bestemme deg for hvilken mobiltilbyder du skal bruke, er det mange som aktivt oppsøker de firmaene som ligger lengst fremme i hjernebarken – uten at de tenker på å sammenligne priser og vilkår.

Det finnes en rekke sammenligningstjenester på nett for deg som vil finne ut av hvilket abonnement du bør velge. Jeg selv har også en slik en, men har prøvd å gjøre den litt enklere enn de andres. Hovedfokuset er på pris og at du selv bør vite hvor mye mobildata du bruker i snitt hver måned.

En viktig ting du bør legge merke til: Hva skjer med overforbruk?

Før du bestemmer deg for hvilken mobiltilbyder du skal velge, kan det være et godt argument å vite hva som skjer dersom du bruker opp datakvoten. Blir du automatisk fakturert for en høyere pakke eller blir hastigheten begrenset?

Mitt sparetips til deg: Sammenlign priser

Mitt råd til deg som vil spare penger på mobilabonnementet ditt er relativt enkelt: Sjekk min prissammenligningsside og velg det abonnementet som passer best for deg.

Prissammenligningssiden min inneholder alle mobilabonnement i Norge!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?