< >
Annonse:

Lei av treigt nett på landet? Dette ble løsningen på problemene for Gjerrigknarken Rune...

Lei av treigt nett på landet? Dette ble løsningen på problemene for Gjerrigknarken Rune... Som du kanskje vet, så bor jeg på landet og har i årevis levd med treigt internett. Men endelig har jeg fått en løsning som gir meg 5x raskere internett. Bor du grisgrendt som meg, bør du sjekke og vurdere tipset mitt. Trykk her for å besøke »

Folk i sentrale strøk kan velge og vrake i kjappe internettlinjer, men mange av oss som bor ute på bygda har ikke samme mulighetene.

Slit med gammeldags internett på landet

Her jeg bor er maksimal hastighet 5 mbits over det vanlige kobbernettet, og med flere i heimen som bruker nettet aktivt til surfing, skolearbeid og jobb, er det fritt for at ting går treigt. Jeg har trøbbel med å se på nett-TV og nedlasting går forferdelig langsomt.

Her kan du se en fartsmåling fra en helt vanlig formiddag, men med flere hjemme går det enda treigere:

Nettfart med vanlig bredbåndslinje

Jeg har i lengre tid hatt mobilt bredbånd fra ICE (3G) som backup når den vanlige internettlinjen bryter sammen. Det har gått greit, men ikke akkurat gitt noen store krumspring på nettaktiviteten.

Her er løsningen for kjappere internett

I høst bygger ICE ut sitt 4G-nett, og de har sendt meg et nytt rutermodem som gir meg mye bedre fart. Det er rett og slett herlig å kunne surfe og sende e-poster uten å vente i det uendelige!

Dekning og fart er selvsagt avhengig av hvor du holder til, men for deg som bor landlig til, tipper jeg at du kommer til å oppleve en stor forbedring.

Her kan du se hvor kjapt nettet mitt blir med 4G fra ICE:

Nettfart med mobilt bredbånd hjemme hos Gjerrigknarken Rune

Teoretisk makshastighet hos ice.net er inntil 150 mbits/s.

I praksis vil du oppleve hastigheter mellom ca. 20-60 mbits/s, så jeg skal nok prøve å montere mitt rutermodem forskjellige steder i huset for å finne det kjappeste stedet.

Ulempen med mobilt bredbånd

Den klare ulempen med mobilt bredbånd er nok hvor mye data som er inkludert i abonnementet. Er du vant til å laste ned mye og bruke strømmetjenester, blir datamengden kanskje brukt opp for kjapt.

Men vi som har treigt nett på bygda er vel uansett ikke vant til å se på nett-TV og laste ned dill og dall?

Hva bør du tenke på før du bestiller mobilt bredbånd?

Du bør sjekke om det finnes dekning der du trenger nettilgang. Som sagt, så bygger ICE ut 4G-sendere over det ganske land for tida, så foreløpig får du både 3G- og 4G-modem tilsendt ved bestilling.

Kjekk ekstrafordel er det forresten at ICE-modemet funker de fleste steder i Sverige, Danmark og til og med i Nord-Tyskland (i alle fall i Flensburg ved grensen, det vet jeg av egen erfaring). Og det koster ikke noe ekstra engang!

Tilbyder: ICE
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?