< >
Annonse:

Hold deg frisk med Vitamin D

Hold deg frisk med Vitamin D Er du flink til å holde immunforsvaret på topp nå på vinterstid? D-vitamin er viktig for immunforsvaret, men dessverre har vi altfor lite sollys. Derfor bør vi spe på med andre kilder til D-vitamin. Men hva skal man velge? Trykk her for å besøke »

D-vitamin har en rekke positive helseeffekter. Immunforsvaret skal bekjempe bakterier og virus, men trenger et lite ekstra puff med D-vitamin.

Problemet er at vi ikke får i oss nok vitamin D. Dersom vi koser oss i solen når den faktisk skinner, kan huden danne vitamin D, men det er jo store deler av året hvor dette ikke er mulig i Norge. Jeg savner i alle fall solen på denne tiden!

Hva med mat og drikke for å dekke D-vitaminbehovet?

Du skal jobbe hardt for å få i deg nok D-vitamin gjennom det du spiser og drikker, i alle fall dersom du har et vanlig kosthold.

I frukt og grønnsaker finner du ikke D-vitamin, men du er bedre stilt dersom du dytter innpå med fet fisk (laks, makrell og sardiner) og eggeplommer. Litt attåt får du også dersom du for eksempel drikker melk (Ekstra lett).

Hva kan du gjøre for å sikre deg nok D-vitamin?

  • Drikke flytende tran.

Ta i alle fall tran i måneder med ‘r’ i seg (september – april). Men tran splitter befolkningen, noen sverger til produktet, mens andre ikke orker tanken på smaken. Uansett, for eksempel Møller’s Tran er kjekt for noen.

Spise fet fisk, egg og drikke D-vitaminberiket melk.

Ta kosttilskudd.

Dersom du er «merkeavhengig» og sverger til Møller’s tran, bør du sjekke ut Møller’s Omega-3 (du får 2 måneders forbruk for kr 149 + porto/eks kr 39).

Er du prisbevisst, tester du Lectinects D-vitamin (du får 2 måneders forbruk for kr 0 + porto/eks kr 79).

Solskinnsvitaminet Vitamin D

Gjerrigknarkens anbefaling for økt inntak av D-vitamin

1) Spis som du pleier, men bytt ut melken med Ekstra Lett og ha gjerne to «laksedager» i uken.

2) Bestill 2 måneders gratis forbruk av D-vitamin – det redder deg nesten ut «sykdomssesongen»

Tilbyder: D-vitamin
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?