< >
Annonse:

Kjøpe briller på internett? Ja eller nei?

Kjøpe briller på internett? Ja eller nei? Jeg vet at mange av dere er fullt klar over at det går an å kjøpe billige briller på internett. Hvorfor er det da mange av oss som velger å kjøpe hos optiker, der det veldig ofte er vesentlig dyrere?

Briller på nett kan du få 40-70% billigere enn hos optiker

Er det virkelig slik at du sparer mye penger på å kjøpe briller på internett? Ja, i følge en prissammenligning fra 2014 gjort på en brille med standard glass og med en bestselgerinnfatning fra Ray-Ban.

Resultatet var soleklart. Optikerkjedene varierer mye seg imellom og nettbutikkene var klart billigst. I undersøkelsen viste det seg at nettbutikkene var mellom 40% og 70% billigere enn de vanlige optikerne.

Lett å finne rabattkoder til briller online

På toppen av dette er det MYE enklere å finne tilbud og brillerabatter på nettet. Ta en rask titt i min oversikt over rabattkoder på nyerabattkoder.no, så ser du hvilke gyldige rabattkoder du kan bruke for tida.

Likevel er det slik at mange velger sistnevnte sted når vi skal kjøpe oss nye briller. Hvorfor det? Er det utrygt å handle briller på nett?

Er det tryggere å kjøpe briller hos optiker enn på nett?

Når det er såpass dramatiske forskjeller på pris, så kan det ikke være prisen som er grunnen til at mange sverger til fysiske optikere. Jeg søkte litt rundt på nett og fant i ulike nettforum de tydeligvis vanligste argumentene for å velge optiker:

 

Argument 1: «Hva hvis det er en feil på brillene?»

De seriøse nettbutikkene bruker optikere for å montere sine brilleglass. Det vil si at de har samme type laboratorium og, medarbeiderne med samme utdannelsen som lokale optikere.

Nettbutikker opererer ofte også med betingelser som er mer gunstige enn hva optikerbutikker tilbyr – fordi de vet at det sitter lenger inne å kjøpe på nett.

Det er ikke uvanlig å se flere måneders returrett, såkalt «fornøydgaranti», i tillegg til den samme produktgarantien som du får i vanlige butikker. Ofte kan du, dersom du ikke fornøyd med hva du mottar, eller om brillene ikke svarer til forventningene dine, sende dem inn igjen og få pengene tilbake!

 

Argument 2: «Hva om innfatningen ikke passer?»

Dette er selvfølgelig enklest hvis en befinner seg i en fysisk butikk med et visst utvalg. Utvalget online er ofte bedre enn i fysisk butikk, men det er vanskelig å vite hva som passer ansiktsformen sin.

Har du en favorittinnfatning fra før, eller har prøvd ulike innfatninger i butikk er dette problemet løst. Noter navn og modell på innfatningen og let deg frem til en butikk som har dette på lager. En virkelig opportunistisk gjerrigknark kan selvfølgelig finne en passende innfatning i en fysisk butikk, for så å kjøpe glass med den samme innfatningen på nett!

Noen online brillebutikker tilbyr også virtuell brilleprøving dersom du har et webkamera. Hvor godt dette fungerer er vi usikre på, men det kan være en løsning dersom du ikke tar bryet med å gå i en fysisk butikk først.

Uansett kan du benytte deg av fornøydgarantien noen nettbutikker tilbyr, og da blir straks problemet med innfatninger som eventuelt ikke passer ganske lite.

 

Argument 3: «Hvordan kan jeg vite at jeg får riktige briller?»

Hvis du har en brilleseddel fra optiker har du alt du trenger for å fylle ut synsinformasjonen. Se eksempel på en typisk brilleseddel for et par lesebriller:

Hvis du fortsatt er i tvil om hva som er rett kan du gjerne skanne eller ta bilde av din brilleseddel og sende inn til nettbutikken.

 

Argument 4: «Er det som selges billig på nett ekte vare?»

Så sant du kjøper produkter fra en seriøs nettbutikk er ikke dette noe problem. Disse har sine rykter å ta vare på og selger derfor utelukkende kvalitetsprodukter og ekte merkevarer. Svindelbutikker kan en ganske raskt luke ut basert på noen enkle Google-søk. Ta en titt på vår liste nedenfor om du er i tvil.

Konklusjon

Oppsummert er det største problemet med å kjøpe briller online å vite hvorvidt innfatningen passer eller ei. Prismessig er det definitivt ingenting å lure på, og det finnes heller ingen argumenter jeg mener er holdbare nok til å forsvare prisforskjellen. Briller på nett er så mye billigere enn i butikk at denne innsparelsen merker du på lommeboka med en gang!

For deg som er usikker på om innfatning passer anbefaler jeg derfor å kjøre trikset med å prøve innfatninger i fysisk butikk først. Da kan du også slå to fluer i en smekk, i form av at du dobbeltsjekker at innfatningen du har funnet frem til faktisk er billigere på nett. Husk bare på å notere ned fullt modellnavn og nummer på innfatningen, slik at du ikke blingser når du senere skal gå på nett for å kjøpe den ;)

Liste med seriøse online brillebutikker

Jeg handlet sist hos SmartBuyGlasses og har gode erfaringer med dem. Ellers fører jeg på andre alternativer i listen nedenfor. Det finnes garantert flere der ute – så tips gjerne om andre seriøse brillebutikker i kommentarfeltet under, så fører jeg dem på!

 

  1. Smartbuyglasses.no
  2. Specsavers
  3. Lenson.no
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?