< >
Annonse:

Slik kan du smake en rekke nye brød på sleipt vis - men tenk på matsvinnet

Slik kan du smake en rekke nye brød på sleipt vis - men tenk på matsvinnet Kiwi sin nye smaksgaranti på brød innbyr til brødtesting, men dessverre også til matsvinn. Er dette virkelig noe å tilby kundene? Trykk her for å besøke »

Denne uken lanserte Kiwi sine nye brød - i kombinasjon med en smaksgaranti. Smaksgarantien brukes svært aktivt i markedsføringen, men er dette egentlig noe som folk flest vil benytte seg av?

Tidligere denne uken fortalte jeg i saken Vil du smake på smaksgarantien til brødene hos Kiwi? inngående om hva kjeden gjør for å markedsføre sine nye brød. De oppfordrer jo nær sagt til at kundene aktivt skal finne sine favoritter blant de nye sortene. Jeg tok en kjapp test denne uken.

For noen dager siden kjøpte jeg et av de nye brødene - Havre- & surdeigsbrød fra serien Bakerens utvalgte. Fru Gjerrigknark og jeg spiste flere skiver av ca. 530 gram lille brødet, men ville jo gjerne også teste andre brød.

Dermed dro jeg et par dager senere tilbake til Kiwi-butikken med resten av brødet. Jeg hentet et annet brød fra brødhylla - denne gang Havrebrød fra serien Våre groveste. Da jeg kom til kassen, fortalte jeg kasseren at jeg ønsket å benytte meg av smaksgarantien og bytte mitt første brød inn i et nytt brød. Mannen i kassa bare måpte - han visste ingenting om denne garantien.

En annen ansatt ble spurt, men heller ikke hun hadde noe som helst peiling på denne garantien. Kanskje de egne ansatte ikke får med seg reklamen fra Kiwi selv?

Enda en ansatt ble hentet og han visste mer. Etter litt plundring i kassen, fikk jeg returnert det første brødet og tatt med meg et nytt et til testing.

Smaksgarantien til Kiwi lyder som følger: 

Smaksgarantien på alle de nye brødene i Bakerens utvalgte og Våre groveste brød-seriene vil gjelde ut hele 2020. Liker du ikke, eller er du ikke fornøyd med et av de nye brødene, tar du det med tilbake til butikken der du kjøpte det og bytter i et hvilket som helst annet brød.

- Men hva skjer med resten av brødet som jeg returnerer, spurte jeg den Kiwi-ansatte. - Det må selvsagt kastes, svarte han.

- Selvsagt må det kastes, men i disse tider hvor det fokuseres mye på matsvinn og å unngå kasting av mat synes jeg dette umulig kan være noe positivt å profilere seg med, mente jeg. Det var ikke den ansatte uenig i, men han håpet i alle fall at ikke folk misbrukte ordningen.

Vel, spørsmålet er nå om jeg skal gå tilbake og fortsette jakten på det perfekte brød - eller om jeg skal unngå matsvinn. Jeg går for det siste - og baker mitt eget brød og handler brød som før når det trengs. Har ennå til gode å smake et brød som ikke er bra - og om jeg fant ett, så ville jeg da absolutt reklamere det i butikken. Du da?

Tilbyder: Kiwi
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈