Ukas 5 beste tilbud på frukt og grønt
Er du glad i frukt og grønt og vil samtidig bruke minst mulig penger? Da bør du sjekke ut ukas beste tilbud på nettopp frukt og grønnsaker. Her er min topp 5-liste for frukt og grønt for uke 47 (18.11-24.11).
Er du glad i frukt og grønt og vil samtidig bruke minst mulig penger? Da bør du sjekke ut ukas beste tilbud på nettopp frukt og grønnsaker. Her er min topp 5-liste for frukt og grønt for uke 47 (18.11-24.11).
Opplysningskontoret for frukt og grønt presenterte i dag svært positive tall for forbruk av frukt og grønnsaker. For første gang siden 2019 peker tallene oppover, etter flere år med bekymringsfulle nedganger og et alarmerende lavt tall i fjor. Nå har forbruket steget betraktelig.
Nordmenn kaster enorme mengder mat hvert år, og dette gjelder spesielt frukt og grønnsaker. Feiloppbevaring kan gjøre frukt og grønt raskere dårlig. Ved å lære seg riktig oppbevaring, kan vi spare penger, og bidra til å redusere matsvinnet.
Verdens internasjonale dag mot matsvinn markeres 29. september. Til tross for økende bevissthet rundt matsvinn, viser tall fra Norsus at norske husholdninger fortsatt kaster mat for opptil 11 000 kroner i året. Og frukt og grønnsaker er blant det som kastes mest.
Resultatene lar ikke vente på seg etter at lavpriskjeden Extra kuttet prisen på frukt og grønnsaker med lanseringen av «Alltid 8». På de to ukene siden oppstart har «Alltid 8»-varene hatt en volumvekst på 120 % mot samme periode i fjor. Også andre kundefavoritter, som ikke har inngått i «Alltid 8» har økt salget, målt i volum, de siste ukene.
7 av 10 ønsker å følge kostrådene, men pris oppleves som den største barrieren. Nå kutter KIWI prisene tilsvarende momsen på de 25 mest solgte norske grønnsakene.
Nordmenn skal spise mer frukt og grønt, ifølge nye nasjonale kostråd som myndighetene lanserer denne uken. For å bidra til at alle enkelt kan følge rådene, garanterer nå lavpriskjeden Extra å alltid ha minst åtte frukt eller grønnsaker til svært lave priser.
Sommerferien er rett rundt hjørnet, og mange gleder seg til avslappende dager. Kanskje skal du ut å reise? Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) gir deg nyttige tips for å minimere matsvinn før du drar på ferie, og for å gjøre det litt mer trivelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Svært mange vil starte det nye året med bedre vaner – “hvit” måned, endelig skal vi bruke treningsmedlemskapet og maten, den skal være sunn. Og i jakten på et bedre kosthold er det særlig en grønnsak vi sverger til – januar er nemlig den måneden i året hvor det selges klart mest brokkoli.
Vi er på vei mot et samfunn der forbruker har kunnskap og ønske om å bevare god helse, men blir begrenset av økonomi. Hvem tar ansvaret for å snu denne utviklingen?
Økte kostnader gjør at mange må gjøre justeringer i både levevaner og handlekurven, men ikke la det gå på helsen løs, advarer Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har lagt frem ferske tall som viser at andelen som spiser “5 om dagen” er på rekordlavt nivå. De med mest presset økonomi kommer dårligst ut av det. Eksperter er svært bekymret for nordmenns kosthold.
- Poteten bør være førstevalg som tilbehør til middagen, enten den er kokt, bakt eller stekt. Det finnes neppe en råvare som er så anvendelig og som passer til nesten alt, mener ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Verdens internasjonale dag mot matsvinn markeres 29. september. Visste du at det er på hjemmebane at det kastet mest mat? En vanlig husholdning kaster mat for 10 000 kroner i året. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Få tips til hvordan du kan redusere matsvinn!
Frukt og grønt som er på vei til å bli litt slappe kan fortsatt være helt okay for deg å bruke. For en tid tilbake lanserte Kiwi Fortsatt God-kassen med sliten frukt og grønt til bare 9 kroner per kilo. Du kan fort spare penger ved å sjekke den i din filial.
Har det blitt mye kos og utskeielser i sommer? Du trenger ikke kutte ut alt det søte selv om hverdagen er tilbake.
Selv med stigende matpriser kan du leve billig, bærekraftig og i tråd med de nye kostholdsrådene. Med enkle grep og noen små triks kan du både kutte matbudsjettet og leve sunnere. Hva med å gå sammen med venner om å handle og lage mat for en uke?
1 av 3 nordmenn griller minst en gang i uken i grillsesongen. Med skyhøye matvarepriser er det nok derfor mange som er ute etter råd til hvordan de kan gjøre grillmåltidet litt mindre dyrt, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
- Maten du spiser har stor påvirkning på fordøyelsen, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Mer frukt, grønnsaker, bær og grove kornprodukter på menyen kan være en del av løsningen.
MENY vil bidra til å snu nedgangen i grønnsaksspising og innfører 30 prosent rabatt på alle ferske grønnsaker, poteter og urter på onsdager. – Vi må gjøre det enklere å velge sunt og grønt i en tid med strammere privatøkonomi, sier Vegard Kjuus, MENY-sjef.
Nest etter brød og bakervarer er det frukt og grønt norske forbrukere kaster mest av. Mye av maten som kastes er fullt spiselig, men hvor går grensen og hva kan man gjøre med rester og det som ikke lenger ser like friskt ut?
En god middag trenger ikke å være dyr eller ta lang tid å lage. Med gode basisvarer i kjøleskapet er det enkelt å lage rimelige middager som smaker godt. Et godt utgangspunkt til å lykkes med ukens middager uten at det trenger å gå ut over lommeboka. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Kanskje lagrer du agurker, tomater og andre godsaker helt feil på kjøkkenet? Du kan spare mye penger ved å lære deg riktig oppbevaring av frukt og grønt - det øker holdbarheten og minsker matsvinnet. Viktig nå som grønnsakene har blitt dyrere.
Er du usikker på om gulroten som har blitt litt råtten kan spises eller om eplet med en brun flekk bør kastes? Vi kaster for mye mat som er fullt spiselig og spesielt de under 30 år er usikker på hvor grensen går. Lær deg noen enkle huskeregler, her er det penger å spare! Foto: OFG.
Vil du gjøre ditt for å redusere plastbruken når du handler? Da er det kanskje på tide å kjøpe gjenbruksposer til frukt og grønt. Miljøet vil takke deg.
Jeg vil dele et middagstips som jeg lærte i Chile, forteller Aina til Gjerrigknark.com. Tunfisk på boks med ris og eventuelt grønnsaker. Det er billig og næringsrik middagsmat.