< >
Annonse:

Spar penger på fagforeningen: mange har kun behov for juridisk bistand

Spar penger på fagforeningen: mange har kun behov for juridisk bistand Mange yrkesaktive nordmenn er medlemmer av en fagforening. Men stadig flere står utenfor, enten fordi de ikke ønsker å støtte politikken eller fordi de ikke ser noe poeng i streik. Kanskje de til og med har regnet på det og funnet ut at det var en del tusen å spare på å melde seg ut av fagforeningen? Trykk her for å besøke »

Grunner til at folk er medlem i fagforeninger

Det finnes flere grunner til at folk er medlem i en fagforening, og ofte dreier det seg om følelser.

Kanskje gjør de det av solidaritet med andre arbeidere, fordi de er engstelige dersom noe skulle skje på arbeidsplassen eller rett og slett av økonomiske hensyn fordi fagforeningene ofte har forhandlet seg frem til gunstige forsikringsordninger.

Arbeidslivet opplever man sammen med andre

Hvorfor er ikke Gjerrigknarken medlem i en vanlig fagforening?

Fagforeningen jeg var medlem av i mer enn 15 år gjorde meg stadig mer opprørt. De heltidsansatte i Oslo kjempet for politikk jeg ikke var enig i, og det var lite konkret hjelp å hente i et enormt byråkrati, selv om de tillitsvalgte er flinke til å forhandle om lønn. Men jeg synes faktisk lønna mi er grei nok som den er.

I lang tid tenkte jeg at det «lønner seg vel å være medlem, om ikke annet så for forsikringene sin del». Men den dagen da jeg satte meg ned og regnet på alle forsikringene og sammenlignet med andre tilbydere, fant jeg ut at jeg har blitt «lurt» i årevis.

Det tok meg en times tid å bytte forsikring – vips sparte jeg endel tusen kroner. Les om dette i blogginnlegget Fagforeningsmedlemskap og billig forsikring? Ikke la deg lure!

I løpet av arbeidsåret betalte jeg 7-8 tusen i kontingent, og da hjelper det fint lite med et skattefradrag.

Man kan være fornøyd uten å være organisert i en vanlig fagforening

Uorganiserte trenger også trygghet i arbeidslivet

Likevel ønsker også jeg trygghet i min arbeidshverdag, vite at det er noen som kan ordne rettslige ting dersom noe uforutsett skjer. En slags arbeidsforsikring med andre ord.

Det var tilfeldig at jeg kom over Krifa – en dansk fagforening som er helt annerledes enn de tradisjonelle.

Krifa er 100 % nøytrale politisk og støtter ikke noe politisk parti eller politisk sak økonomisk. I mine øyne et sympatisk trekk.

Krifa spesialiserer seg på å yte juridisk og annen bistand til deg som individ når problemer oppstår på jobben, fremfor å bruke ressurser på å forhandle frem generelle avtaler på vegne av mange.

Hvor mye koster et medlemskap i Krifa?

For en gjerrigknark som meg er det viktig at jeg får mest mulig for pengene. Et medlemskap i Krifa koster kun kr. 159 pr. mnd, noe som er milevidt unna det min tidligere fagforening krevde av meg.

Hva bør du gjøre?

Dersom du er misfornøyd med din fagforening, så bør du rett og slett ta en kikk på nettsidene til Krifa og vurdere om du skal våge det første steget.

Krifa gir deg faktisk den første måneden helt gratis, og du kan når som helst melde deg ut med en ukes varsel.

Oppsummering av min fagforeningssituasjon

Jeg er fornøyd:

- Gunstigere forsikringer enn tidligere

- Juridisk bistand ved behov

- Sparer penger på medlemskapet i forhold til tidligere

- Ingen streiketvang

Tilbyder: Krifa
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?