< >
Annonse:

Gjerrigknarkens tips til billig halloween

Gjerrigknarkens tips til billig halloween Gjerrigknark er nok mer en fan av den norske julebukken, men knask, knep og halloween har uansett fått innpass hos den yngre garde. Men du er ikke nødt til å tømme lommeboken av den grunn. Les mine tips!

Halloween versus Julebukk

Med halloween følger det et stort kjøpepress. Kostymene blir mer avanserte og ikke minst dyrere. Mange foreldre føler nok presset fra de unge til å kjøpe «akkurat» det kostymet. Kanskje en av grunnene til at jeg heller svermer for julebukkene, er at tradisjonen ikke «misbrukes» av handelsnæringen?

Å gå julebukk er en norrøn tradisjon som sannsynligvis har sammenheng med at det var vanlig å slakte en geitebukk til jul, samtidig som man brukte romjulen til å besøke venner og familie.

Å gå julebukk er en god, gammel tradisjon i Norge

Halloween er det engelske ordet for Allehelgensaften, en katolsk minnemarkering for helgener og martyrer som ikke har «sin egen» dag i kalenderen.

Hva kan man gjøre for å motstå kjøpepress og likevel feire halloween?

Dekorasjoner i hjemmet

Ta deg en tur ut i naturen og plukk med deg blader for å dekorere rundt omkring i huset. Kikker du litt rundt med det riktige blikket, vil du nok kunne finne grener og annet som du kan plassere strategisk i huset.

Sorte søppelsekker fungerer utmerket som duk på spisebordet på en dag som dette. Kanskje du bruker noen kroner på edderkoppspinn som kjøpes i billigbutikker.

Kjøp inn et par gresskar, for du serverer vel uansett gresskarsuppe i dag? Du skjærer ut kjøttet og lager flotte gresskarlykter.

Hva slags mat serverer man på halloween

Det klassiske er selvsagt gresskarsuppe, men hvorfor ikke prøve spaghetti med grønn konditorfarge og selvsagt (blodfarget) tomatsaus? Eller hva om du kjører enkel pølseservering med pølsefingre og skoldet mandel som negl?

Gresskar som pynt og mat på halloween

Bruk fantasien på de enkle tingene – mye avhenger også av navnet på retten for å imponere de små barna på en dag som denne. Grusomt forslag: Muffinsrøre med blå konditorfarge oppi – Blue Muffins of Death!

Har du «dårlig» fantasi, bør du sjekke litt på internett. På den måten fant jeg en lekker marengsoppskrift som virkelig vil skremme vettet av besøkende på døra!

Kostymer og sminke

I mine øyne er det bare tull å investere i dyre kostymer produsert i et lavkostland som uansett går i søpla (eller ikke holder mer enn en kveld før de går i stykker) etterpå. La oss heller ta en titt i klesskapet!

Alle klarer å gå som spøkelse, og skummelt nok for dem som åpner dørene er det uansett. Finn frem et hvitt laken. Heng lakenet over hodet og pass på så det er rett. Få en annen til å tegne prikker der øynene er. Klipp hull så du kan se noe. Samtidig er det tøft om du ikke klipper hull til munnen, men tegner en overdimensjonal glisemunn med skrekkelige tenner. Svart sminke rundt øynene gjør seg forresten godt.

Dersom ungene heller ønsker å gå som djevel, heks eller død sykepleier (!), kan du jo ta en kikk på denne siden for tips til hvordan du kan gjøre det billigst mulig.

Når det gjelder sminke, holder det vel i massevis med et billig ansiktsmaskesett eller sminke fra mamma som ikke er så dyr? Hovedsaken er å sminke med kraftige farger, gjerne til ugjenkjennelighet. Ta en titt på God Morgen Norge sine sminketips til Halloween.

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?