< >
Annonse:

5 tips som sparer deg for penger på Halloween - uten å fjerne moroa

5 tips som sparer deg for penger på Halloween - uten å fjerne moroa Du drømmer kanskje om julebukken fortsatt, men ungene liker Halloween. Skal du være surpomp eller ha det gøy sammen med barna? Her får du tipsene som gir deg en moro Halloweenfeiring for en billig penge.

Halloween er egentlig ikke noe annet enn en feiring av Allehelgensaften. Feiringen har gamle tradisjoner i katolske land, men fikk en oppblomstring i USA på 1900-tallet når barn begynte å gå fra dør til dør for å tigge godteri (trick or treat).

Siden rundt år 2000 har begrepet "knask eller knep" blitt brukt av norske barn. Tradisjonen har kommet for å bli, men vi kan jo gjøre vårt for at det ikke sløses for mye penger på dette?

1. Lag Halloweenkostyme selv

Unger elsker å kle seg ut, og det skal ikke så mye til før du har klart å gjøre dem happy. Klassikeren «hvitt laken med hull til øynene» er ikke vanskelig å få til. Den funker nok best på de aller minste. Husk å tusje rundt øynene og andre steder for å gjøre spøkelset ekstra skummelt.

Så er det tid for å finne frem gamle klær. Hva med lage et skikkelig fugleskremsel, enkelt ved å rive litt i gamle klær, sy på noen lapper osv. I tillegg må det selvsagt skremmende sminke på.

Lag halloweenkostyme selv - fugleskremsel

Bruk fantasien og sjekk ut hva andre har laget av halloweenkostymer. Du trenger ikke være kunstner eller sydame for å lykkes. Sjekk for eksempel denne bildeserien full av ideer til hvordan du kan lage et billig eller gratis halloweenkostyme.

2. Kjøp gresskar – men bruk det

Ideelt sett har vi selvsagt gresskar i hagen, men akkurat i år må vi nok kjøpe gresskar i butikken. Men visste du at folk flest ikke vet hva de skal bruke gresskarkjøttet eller selve gresskaret til? Det går faktisk i søpla hos svært mange.

Vi bidrar ikke til ressurssløsing hvis vi kan unngå. Det finnes utallige oppskrifter og ideer til hva du kan gjøre med gresskaret når halloween er omme.  

Husk forresten at det å forberede gresskaret er perfekt moro for kidsa som vil feire allehelgensaften!

Det er enkelt å lage en gresskarlykt: Skjær av toppen på gresskaret og ta ut alt kjøttet. Skjær ut øyne, nese og munn når du har hult ut gresskaret. Toppen med stilken bruker du som lokk. Sett inn lys i gresskaret.

3. Lag godteri selv eller kjøp i alle fall billig og smart

Har du litt tid og vil samtidig gi ungene anledning til å leke seg på kjøkkenet, er halloween perfekt for å lage godteri selv. Det behøver ikke være ekstravagante godterier som er veldig tidkrevende, hva med eplesmil (epleskiver med marshmallow i mellom), edderkoppmuffins, spiselige spøkelser (eggehvite, sukker og sjokoladesaus eller blodige popcorn (med rød konditorfarge). Jeg har særlig sansen for avkuttede fingre, enten laget med småpølser eller kransekakedeig.

Epleskiver gir eplesmil til Halloween

Mange butikker har tilbud på smågodt i disse tider. Dersom du vil kjøpe slikt, bør du gjøre det dagen før eller samme dag som halloweenfeiringen. Ellers kan smågodtet merkelig nok forsvinne før selve dagen!

Det er ikke særlig smart å kjøpe disse mini-sjokoladebarene, ei heller er det så sikkert at smågodt i løsvekt lønner seg. Sjekk prisene og kjøp kanskje heller poser med godteri.

Vil du ha en bolle med sjokolade stående klar til besøkende, kan du jo like gjerne kjøpe First Price-sjokolade og skjære den opp i biter? Mange steder kan du også kjøpe søtsaker som nesten har gått ut på dato, enten du sjekker i «frittstående handlekurver» du gjerne finner hos Kiwi eller Rema 1000. Sjekk også ditt eget lager, godt mulig du finner noe som har ligget en stund?

4. Pynt i og utenfor huset til Halloween

Halloweenfeiring blir straks hyggelig og litt ekstra skummel dersom det pyntes litt enkelt. Du behøver vel ikke å kjøpe inn all verdens? Send ungene ut for å finne kvister, løv, kongler. Lag dekorasjoner med telys. Kanskje du får noen ideer ved å sjekke ut bildene på denne Do It Yourself-siden?  

Pynt til Halloween

I det hele tatt er mye av nøkkelen til Halloweenkos knyttet til lys. Dermed er det bare å finne frem lys, slukke den vanlige "festbelysningen" som du er vant til. Denne kvelden skal det være mørkt, men koselig!

5. Godt humør er gratis

Slutt å ergre deg over at halloweentradisjon har tatt turen over dammen til oss her i Norge. Ja, du må gjerne fortelle ungene at du selv gikk julebukk i hine haarde dage. Men tror du de bryr seg? Halloween har kommet for å bli, uansett hva du synes.

Derfor er det viktig å se på halloweenfeiring som en mulighet til å gjøre noe sammen med ungene. La de komme med ideer og unngå surmuling fra din side. Hva kan dere få til sammen?

Husk at for ungene er halve moroa å forberede seg til halloween og ikke minst gå i lag sammen med andre for å gå fra dør til med «knask eller knep». Dette er ikke dagen for kostholdstips fra en bekymret mor eller far.

Og ikke glem: Når ungene kommer hjem med godteri, så vanker det vel en del på deg også?

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: