< >
Annonse:

Er det en god deal å jukse med prisen, Coop Prix?

Er det en god deal å jukse med prisen, Coop Prix? Benytter du deg av månedens brøddeal hos Coop Prix? Visste du at kjeden tar seg bedre betalt enn de skal? - Ei krone her og ei krone der, ser det ut til at Coop Prix har bestemt seg for. Brøddealen koster mer enn den skal! Har Coop tenkt å rette feilen? Trykk her for å besøke »

Kundeaviser: Sjekk ukens tilbudsaviser for Coop-kjedenes butikker: Coop Extra Coop Matkroken, Coop Mega og Coop Prix

Dersom du for eksempel kjøper 150 g skivet gulost til kr 28,50, får du med et brød på kjøpet.

– Jeg har sjekket to Prix-filialer denne uka som begge har feil pris i kassa, forteller tipser Tonje til Gjerrigknark.com. – Tenk hvor mange kunder som ikke får med seg at Coop Prix forlanger kr 29,60 for dealen istedenfor kr 28,50, slikt blir det penger av for Coop, sier Tonje.

Småkroner blir store summer i det lange løp

Dersom du ikke er en gjerrigknark, vil du kanskje si at kr 1,10 ikke er noe å bry seg om. Men bare tenk over hvor mange som kjøper dealen til feil pris? Forbrukerombudet er soleklar på at prisen på hylla må være den samme som den man betaler i kassa.

Gjerrigknarken Rune stakk innom en Coop Prix-filial i går for å sjekke om månedens brøddeal gir litt for mye i kassa for Coop.

Månedens Brød deal til Coop Prix ser slik ut:

Coop Prix brød deal

Ja, man kan selvsagt diskutere om brøddealen er smart i det hele tatt, men jeg har tidligere konkludert med at den er grei, dersom du uansett har tenkt å kjøpe produktene (se artikkelen Smil, du har gjort en god deal? – Månedens deal hos Coop Prix)

Jeg tok med meg tilbudsavisen og hentet skivet gulost fra Synnøve som koster kr 28,50 (både hyllepris og pris i tilbudsavisen). Tok for sikkerhets skyld bilde av hylleprisen. Så tok jeg brødet «Grovt byggbrød» som faktisk kostet hele kr 39,90 og stakk til kassen. Som brøddealen sa, skulle jeg altså betale kr 28,50 for gulosten og brødet.

- Det blir kr 29,60, sa damen ved kassen. – Hvorfor det når gulosten og tilbudet sier kr 28,50, svarte jeg.

- Men kassaapparatet mitt sier kr 29,60, forklarte kassadamen. – Vel, jeg betaler ikke mer enn kr 28,50 – og viste henne avisen og bilde av hylleprisen.

Hun tilbød seg så å runde av til kr 29, fordi jeg ifølge henne uansett måtte betale kr 29 (på grunn av at kr 28,50 rundes av oppover). Men en gjerrigknark vet jo godt at alt fra kr 0,50 til kr 0,99 betales med kort for å unngå at summen rundes av oppover (kun kontant betaling når sum kan rundes av nedover!).

Til slutt måtte kassadamen gi opp og korrigere summen slik at den ble korrekt. Jeg ba henne forresten om å gi beskjed om feilen opp i systemet, men jeg har mine tvil om hun faktisk gjorde. Hun var vel heller bare glad for å bli kvitt meg…

OPPDATERING 11.03:
Jeg mottok nettopp en e-post fra Coop der det bl.a. heter at "[Coop] selvfølgelig ikke [ønsker] at kundene våre skal føle seg lurt, og de skal heller ikke måtte betale mer enn det prislappen tilsier. Denne gangen oppstod det dessverre en feil i våre systemer som gjorde at kassaprisen ikke samstemte med prisen på plakaten. Vi ble gjort oppmerksom på dette i forrige uke og fikk rettet opp feilen samme dag."

Pussig at Coop hevder å ha rettet feilen i forrige uke når jeg foretok min testhandel tirsdag 8. mars (denne uken)...

Tilbyder: Coop Prix
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?