< >
Annonse:

Hvordan fyller luringer bensin i 2017?

Hvordan fyller luringer bensin i 2017? Vilkårene for bensinkort endrer seg stadig vekk, og det er viktig å være oppdatert for å spare mest mulig på drivstoff. Her er en kjapp oversikt over hva som lønner seg mest for hver enkelt kjede fremover. Trykk her for å besøke »

Det er selvsagt viktig å kjøre økonomisk for å bruke minst mulig drivstoff, men det er også viktig å betale minst mulig for drivstoffet.

Det ordner du enkelt ved å ha fordels- og rabattkort som du bruker på de forskjellige stasjonene (i tillegg til at du fyller de dagene eller tider på døgnet når det er billigst hos deg).

Her er min oversikt over de forskjellige kjedene og hvordan du enkelt kan spare penger når du fyller drivstoff. Mange av tipsene inkluderer bruk av ulike kredittkort, og merk at det er en forutsetning for at det skal lønne seg at du har «orden i sysakene» og betaler alt du skylder i tide.

Husk forresten også at din oppfatning av at en spesiell kjede er dyrere enn de andre ikke nødvendigvis stemmer. Det hele avhenger av konkurransen som er i området ditt. Og siden de fleste av oss med bil ikke alltid fyller på samme stasjon, vil det være lønnsomt å ha flere mulige kort tilgjengelig i lommeboka!

Hvordan spare mest mulig på ESSO

Fyller du på ESSO eller ESSO Express, bør du benytte deg av et kredittkort kalt «365 Direkte». Vilkårene til kortet endret seg 1. september 2016 – og derfor er dette oppdatert informasjon som du absolutt bør vite.

Med dette kortet får du nå alltid fast 34 øre rabatt per liter hos Esso – med et tillegg på 3,65% cashback. Ved en pumpepris på ca. 14 kroner, får du da ca 85 øre rabatt når du fyller på ESSO-stasjoner.

En annen smart mulighet er å bruke et kort som heter Flexi Visa. Med det kortet får du alltid 4% rabatt på drivstoffet du fyller. Med en pumpepris på ca. 14 kroner innebærer det at du får litt mindre rabatt enn ved å bruke 365 Direkte, men likevel bedre enn mange andre muligheter.

Både 365 Direkte og Flexi VISA har en begrensning på rabatten sin – du kan maksimalt få 2 000 kroner i rabatt de siste 12 månedene. Så fyller du mye, kan det være på sin plass å kombinere de to kortene slik at du får utnyttet cashbacken maksimalt.

Hvordan spare mest mulig på SHELL

Shell Mastercard gir deg 40 øre Trumf-rabatt per liter, uavhengig av pumpeprisen. Med jevne mellomrom kommer det kampanjer som gir deg mer rabatt, så dette kortet er også kjekt å ha klar i lomma.

Vil du ikke ha Trumf (hvorfor skulle du ikke ville det?), er det også en smart mulighet å bruke Flexi Visa på Shell-stasjoner. Det gir som sagt en rabatt på 4% - og vil i mange tilfeller overstige 40 øre-rabatten via Shell Mastercard.

Shell Mastercard har forresten ingen øvre grense på hvor mye rabatt du kan samle – og du kan for eksempel gjøre som jeg gjør – hente ut Trumf-rabatten ved å overføre pengene til bankkontoen din.

Hvordan spare mest mulig på Circle K / STATOIL

Det smarteste på Statoil- eller Circle K-stasjoner er også å bruke Flexi VISA med 4% rabatt, men det finnes en rekke andre muligheter for å redusere pumpeprisen.

Hvis du har Circle K/Statoil Mastercard får du 30 øre rabatt fra første liter, og fyller du for over 2500 liter i løpet av 12 måneder, økes rabatten til 40 øre.

En annen mulighet er å få 20 øre rabatt ved å knytte ditt vanlige bankkort til Extra Club-fordelsprogrammet.

Hvordan spare mest mulig på Uno-X automatstasjoner

Tidligere hadde Uno-X et bonuskort som ga ekstra rabatt, men det har de dessverre kutta ut.

Det finnes fortsatt et eget kredittkort (YX Visa) som gir 35 øre, men det er også her mer lønnsomt å bruke «Flexi VISA» (4% rabatt).

Hvordan spare mest mulig på ST1

På ST1-stasjoner sparer du mest ved å bruke Flexi VISA-kortet med 4% rabatt.

Gjerrigknarkens råd til deg som er forvirret

Dersom du blir mer forvirret enn opplyst med all informasjonen, ville jeg ha gjort følgende - særlig hvis du ikke orker tanken på å ha mange kort i lommeboka:

  1. Skaff deg 365 Direkte hvis det er sjanse for at du fyller på Esso
  2. Skaff deg Flexi VISA som for tiden har høyest %-rabatt

Husk at disse kortene er personavhengige, og ikke knyttet til bilen. Det betyr at du kan komme deg unna rabattgrensen på 2 000 kroner i året ved å ha et kort på deg selv og et på samboeren, ektefellen, eller noen andre i familien. Det er jo kanskje ikke bare du som fyller drivstoff, ikke sant? ;)

Husk endelig på følgende:

Har du først skaffet ett eller flere av disse kortene, er det EN regel som er HELLIG og som ALDRI skal brytes: Betal ALLTID hele beløpet du skylder (på hvert eneste kort) innen forfall. Om du ikke gjør dette, så må du betale renter, og da gir du potensielt fra deg alt du sparte og kanskje til og med mer til kortutstederen.

Om du tenker at «det er ikke så farlig om jeg ikke betaler» denne måneden, vil jeg at du skal se igjennom «regneeksempelet» nedenfor. Det vil forhåpentligvis få deg til å få øynene opp for hva et slikt kort kan koste deg over tid, dersom du ikke passer på å betale i tide – om du ikke allerede var klar over det.

Hva gjør du eller dere hjemme hos deg for å spare mest mulig på bilbruk og de øvrige  transportutgiftene? Kommenter gjerne i kommentarfeltet!

Flexi VISA: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349
365 Direkte: Eff. rente 25,21%, *15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.907,-
Shell Mastercard: Eff. rente 26,17%, *15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.975,-
YX Visa: Eff. rente 23,75%, *15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.804,-
Circle K Mastercard: Eff. rente 26,27%, *15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.982,-

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?