< >
Annonse:

Til alle banksjefer: Vis oss snittrenten og unngå å bli stemplet som lurendreiere

Til alle banksjefer: Vis oss snittrenten og unngå å bli stemplet som lurendreiere Vi som har lån i banken lurer alltid på om vi er flinke nok til å forhandle oss frem til en akseptabel rente. Og skal jeg være ærlig, så tenker jeg ofte at jeg i alle fall har lavere rente enn alle dem som ikke forhandler med banken. Men det er på tide å vise snittrenten, kjære banksjefer!

Norske banker hevder ofte at konkurransen dem imellom er knallhard, men Konkurransetilsynet har fortalt oss det motsatte.

Fortsatt er det altfor få kunder som ringer bankene, sammenligner renter og andre utgifter og eventuelt skifter bank. Er du blant dem som ringer og krever lavere rente fordi du har funnet en annen bank som vil gi deg et suverent tilbud, er du absolutt verdig tittelen som en god gjerrigknark. Men det er for få av oss!

Snittrente på boliglån

Folk flest aksepterer hva banken tilbyr dem, noen fordi de er uvante med å prute eller kreve, mens andre ikke bryr seg fordi de har god nok økonomi (men alle er flinke til å klage når det avsløres at banksjefer og andre får fete bonuser og lignende fordi banken gikk «sabla bra» siste kvartal).

Jeg mener absolutt at bankene skal tjene penger, misforstå meg ikke. Men dagens ugjennomsiktige system med ulike kundesegmenter, ulik pant, fast og flytende rente med alle mulige faktorer er det kun en vinner: banken selv.

I Sverige innføres det fra 1. juni et krav om at bankene må vise hva gjennomsnittsrenten er for forskjellige låneprodukter. Dermed vil svenske lånekunder kjapt se om de har prutet godt eller kastet penger ut av vinduet (rett i lomma på bankene). Bankene i Norge bør snarest innføre en lignende og frivillig ordning.

Vi trenger ikke tvang og lov for at bankene skal vise sine snittrenter – det er bare å begynne med det, kjære banksjefer og bankstyrer. Jeg tipper folk kjapt vil belønne de bankene som går foran og viser vei. Skandiabanken er allerede i gang!

Spar tusenvis av kroner på å prute på boliglånsrenten

Det dukker stadig opp eksempler på at folk sparer titusener av kroner på å skifte bank og prute – og dem tar jeg av meg hatten for. Det bør bli et folkekrav at bankene viser sine snittrenter slik at det skal bli lettere å velge den riktige banken. Er det ikke bedre å gjøre dem som står «med lua i hånda» til oppvakte forbrukere enn å formidle et inntrykk at de utnyttes, kjære banksjefer?

Stakkars banksjefer, det er på tide å ta til seg hva folk flest vil – nemlig å se hva dere egentlig tilbyr av produkter og renter.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?