< >
Annonse:

Slik tar du lappen billigst mulig

Slik tar du lappen billigst mulig En av de største investeringene man gjør som ungdom (eller forelder) er å ta førerkort. De totale kostnadene kommer fort opp i 30 000 kr eller mer, men det finnes veldig enkle måter å redusere kostnadene på.

Få noen til å betale for deg

Det virker kanskje litt innlysende og sleipt, men den billigste måten å ta lappen på, er å slippe å betale selv. Kanskje du har en gammel bestemor eller hyggelig onkel som kan tenke seg å sponse førerkortet ditt? Muligens i bytte mot at du kjører dem på butikken, eller en annen form for byttehandel. Selv om de bare finansierer deler av førerkortet, kommer det godt med på veien.

Kjør og øv privat, ikke lær privat

En annen måte å spare penger på er det å kjøre mye privat. Selv om mamma og pappa ikke alltid har tid til å stille opp, er det mulig å spørre både naboer, besteforeldre og andre om de har tid til å stille opp. Gjør det til en hyggelig affære!

Allikevel kan det være smart å begynne med noen kjøretimer slik at du ikke lærer «feil» bilkjøring når du øvelseskjører. Bruk den private øvelseskjøringa som nettopp det den skal være: øving, ikke læring. Det kan fort spare deg for mye tid og penger hvis du ikke må læres opp på nytt av trafikkskolen.

Øvelseskjør for billigere forsikring

Ved å øvelseskjøre mye privat kan du også sikre deg en mye billigere bilforsikring når du har tatt lappen. Med øvelseskjøringsappen til Gjensidige Forsikring får du 60 % i startbonus på forsikringa når du har øvelseskjørt over 2000 km. Hvis du i tillegg kjører skadefritt med forsikringa fra Gjensidige til du er 23 år kan du få tilbake opptil 10 000 kr av summen du betalte for forsikringa gjennom Ungdomsavtalen deres.

Velg en billig kjøreskole

Når du skal velge trafikkskole har du muligheten til å gjøre de største besparelsene ved hjelp av www.prislappen.no. Her kan du sammenligne total- og timeprisene på de ulike trafikkskolene i nærheten av deg. Her finner du fort noen tusenlapper forskjell, særlig hvis du bor i by og velger en trafikkskole som ligger mer landlig til. I mitt område ville jeg f.eks. spart drøyt 3000 kr totalt og 70 kr per kjøretime ved å velge den billigste.

Bruk kurs og tester på nett

Når det gjelder teoriprøva er det beste tipset så klart å øve kontinuerlig. Vær også obs på at nettkurs som www.teoritentamen.no ofte kan være billigere og mer oppdatert enn de klassiske bøkene «Veien til førerkortet». I tillegg finnes det mange gratis alternativer som man kan øve seg på, blant annet Bil-teori.no, Snartlappen og Trafikktesten.

Er du trønder er du heldig

Dersom du er skikkelig heldig og bor i nærheten av Stjørdal i Trøndelag, har du muligheten til å ta lappen over to år for slappe 4500 kr totalt med trafikklærerutdanninga på universitetet! Les mer om tilbudet på nettsidene til Nord Universitet, Stjørdal.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?