< >
Annonse:

Hvordan få råd hos gratis eller billig advokat

Hvordan få råd hos gratis eller billig advokat Selv om vi er langt unna amerikanske tilstander, er det stadig flere som søker hjelp hos advokat til å løse tvister og stridigheter. Men advokater er dyre, så da er det viktig å vite om mulighetene man har for å få billig advokathjelp. Trykk her for å besøke »

Fri rettshjelp

Du har sikkert hørt om fri rettshjelp, advokatbistand helt eller delvis dekket av staten. Du skal tjene relativt lite for å komme inn under ordningen. En enslig søker kan ikke tjene mer enn 246 000 kroner i året, mens et samboer- eller ektepar har grensen for fri rettshjelp på 369 000 kroner årlig.

I enkelte saker gjelder ikke behovsprøvingen mht. inntekt. Dette er tunge saker som f.eks. tvangsvedtak (rus, barnevern, helse) og saker som fører til politianmeldelse. I tillegg finnes det egne regler for studenter og vernepliktige. Du finner mer informasjon om ordningen hos Statens Sivilrettsforvaltning.

Gratis halvtime rådgivning med Advokathjelpen

Gratis halvtime med rådgivning hos en advokat

Den norske advokatforeningen har en ordning de kaller Advokatvakten. Det betyr at du kan spørre en av advokatene som er tilknyttet ordningen og få inntil en halv time med gratis advokathjelp.

Advokatvakten er organisert slik at du må møte opp personlig i angitt åpningstid, og du er heller ikke garantert å få møte en advokat; det kommer an på hvor mange advokater som er tilstede og hvor stor pågangen er. Du finner en fylkesoversikt med sted og åpningstid for ordningen på Advokatvakten.no.

Du har kanskje hørt om enkelte kommuner som har hatt et prøveprosjekt med såkalt førstelinjerettshjelp? Dette tilbudet var ganske likt Advokatvakten, men besto i inntil en time rådgivning etter avtale med en advokat som kommunen hadde avtale med. Ordningen ble avsluttet ved utgangen av 2012.

Hvilken løsning for billig eller gratis advokat bør du velge?

Når du sitter og lurer på noe som en advokat bør kunne svare på, er det vanskelig å begynne å google etter et passende svar. Det vil som oftest være personlige detaljer som gjør din sak spesiell.

Jeg ville ha forsøkt meg på ordningen fra Den Norske Advokatforening og troppet opp på stedet der de tilbyr gratis rådgivning for å få en rask avklaring på saken for en billig penge.

Uansett, i starten av en mulig sak eller et advokatspørsmål er det ingen vits i å bestille time hos en advokat og betale i dyre dommer. Tenk før du handler!

Tilbyder: Advokatvakten
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?