< >
Annonse:

Om konkurranser på nett: Det er ikke gull alt som glimrer - unngå abonnementsfellene

Om konkurranser på nett: Det er ikke gull alt som glimrer - unngå abonnementsfellene Jeg får mange tips om konkurranser og gode tilbud fra tilhengerne mine - og det takker jeg for. Jeg sjekker alltid ut tipsene og luker bort dem jeg anser for å være useriøse. En god måte å sikre seg er å sjekke vilkår og ikke minst hva jeg skriver av kommentarer.

La meg ta et ferskt eksempel på en konkurranse som en bruker tipset meg om i går. Ved første øyekast ser konkurransen flott ut – man kan vinne en iPhone 6 verdt 5790 kroner og i tillegg få en Shuffle MP3-spiller. Det eneste man må gjøre er å bli medlem i Radioplanets for 1 krone. I tillegg er det tydelig informasjon på siden at man kan melde seg ut i løpet av 3 dager – «raskt og enkelt» som det står.

Vinn en iPhone 6 - konkurranser som lurer folk

Tipseren hadde sett annonsen på VG Nett – og slikt skjer ofte. Noen tolker det til og med dithen at konkurransen er «hos» VG, noe den jo definitivt ikke er.

Dessverre er det mange som ikke leser vilkårene nøye nok for slike konkurranser som det florerer av på internett. I denne sammenhengen vil jeg gjerne påpeke at konkurranser og annet som er lagt ut i artikler på Gjerrigknark.com er kvalitetssikret av meg.

Denne tipseren var absolutt oppegående og hadde fått med seg at hun måtte melde seg ut i løpet av 3 dager for å unngå videre betalinger. Hun hadde til og med betalt med et VISA SpendOn-kort (et kredittkort som er forhåndsbetalt og kun inneholder et visst beløp – firmaer kan derfor ikke få «ubegrenset» tilgang til kredittkortet.

La meg forklare litt nøyere hva som står på konkurransesiden der du kan vinne en iPhone 6.

Nederst står følgende informasjon:

  • innmelding inkluderer et 3 dagers medlemskap hos Radioplanets.com som kan avsluttes «raskt og enkelt»
  • sier du ikke opp, koster medlemskapet 669 kroner og belastes i forkant via kredittkort.

For øvrig refereres det hele tiden til betingelsene som det linkes til på siden. Er du flink til å lese gjennom dem? Det gjør jeg – hver eneste gang!

I vilkårene gis det nærmere forklaring til hva Radioplanets.com egentlig er for noe – nemlig en klubb hvor du får «tilgang til mer enn 3000 spennende radiostasjoner som dekker ethvert behov». I tillegg deltar medlemmer gratis i VIP-konkurranser med premier på 30 000 kroner to ganger i året.

Jeg tror at du forstår at 669 kroner i måneden for tilgang til radiostasjoner man uansett finner via internett (kjøp for eksempel en internettradio…) er «noget drøyt».

Hvordan tjener dette firmaet penger på «tilbudet»?

I vilkårene kan man lese hvordan betalingen foregår: Kr 669 (inklusiv mva.) belastes hver 30. dag – en måned i forveien. Og det starter «den 1. dag etter at din 3 dagers gratis prøveperiode er over».

Er det ikke bare å bli prøvemedlem og si opp før 3 dager har gått?

Selvsagt, men da er det like greit å la være å registrere seg i det hele tatt. Du har nemlig et svært smalt tidsvindu å forholde deg til. I vilkårene sies det rett ut at «hvis du melder deg av ditt prøvemedlemskap innen 2 dager, vil din anmodning om gaven automatisk avvises. Det samme gjelder konkurranser som er tilknyttet kampanjen».

Du kan forresten ikke si opp medlemskapet i løpet av de første 48 timene. Ifølge betingelsene er dette «på grunn av tekniske forsinkelser i forhold til opprettelsen av din bruker i våre systemet» - forstå det den som kan.

Ikke delta i konkurranser som koster penger

Er det så ikke mulig å vinne?

Godt mulig at tilbyderen sender ut gave og avholder en reell konkurranse. Men de gjør det ikke akkurat enkelt. Det viser vilkårene med all tydelighet.

Retten til introduksjonsgave – dette er vel mp3-spilleren du for øvrig kan kjøpe for et par hundrelapper hvorsomhelst – bortfaller dersom brukeren ikke bekrefter sine personlige data innen 2 dager etter innmelding. Og aller helst vil firmaet bak Radioplanets ha «skannet dokumentasjon (for eksempel strømregning, forsikring eller lignende…).

Vær skeptisk – men ikke mal fanden på veggen

En del brukere kritiserer konkurransene og tilbudene jeg lenker til – fordi de aner svindel og misbruk av sin e-post i etterkant. Et enkelt triks er å opprette en egen e-postadresse som du utelukkende bruker til å delta i konkurranser med. Så kan du følge med der med jevne mellomrom.

Jeg selv synes ikke det er en gal byttehandel – jeg får delta i konkurranser og gir fra meg noe personlige data. Når jeg i tillegg bruker for eksempel Telefonterror-appen på telefonen, er det svært få firmaer som får ringt meg i etterkant av slike konkurranser der poenget er å håve inn mulige nye kunder.

Et kjekt triks er også å bruke Sverre Svarer - en av mine tjenester der du kan bruke nummeret mitt til akkurat hva du vil - f.eks. når noen krever et telefonnummer for å delta i konkurranser.

Om konkurranser og gode tilbud på Gjerrigknark.com

Som nevnt tidligere, så jobber jeg med å kvalitetssikre alt innhold på sidene mine, men jeg er samtidig avhengig av tips fra dere brukere, enten det er snakk om tilbakemeldinger i kommentarfeltet, tips via mitt skjema eller e-post til rune@gjerrigknark.com. Alt blir lest av meg – om ikke jeg rekker å svare like kjapt alltid.

Gjerrigknarken Rune er skeptisk FOR DEG! Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

En viss sunn skepsis er alltid på sin plass, men samtidig er det ikke nødvendig å tro at alle firmaene bare vil oss vondt. Det blir vel konspiratorisk tankegang!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236