< >
Annonse:

Tror du varen er billig fordi Coop Byggmix spiller på farge og kampanjepris?

Tror du varen er billig fordi Coop Byggmix spiller på farge og kampanjepris? Butikker og kjeder gjør sitt beste for å selge produkter - da er det kjekt å bruke farger og tekster som later som om prisene er lavere enn de egentlig er. Går du på limpinnen og tolker det som tilbud, er det nok nettopp det kjedene ønsker seg.

Tipseren Anita fikk nylig en reklamebrosjyre fra Coop Byggmix i posten som bl.a. fortalte at Butinox terrassebeis kostet 259 kroner for et spann med 3 liter. - Prisen er markert med oransje bakgrunnsfarge, noe som gjør at mange av oss oppfatter dette som et tilbud, mener Anita.

Coop Byggmix med 'tilbud' på terrassebeis

Tipseren tok turen innom hennes lokale Byggmix-butikk. Der var prisen ikke bare markert med oransje farge, men attpåtil er plakaten markert med teksten KAMPANJEPRIS. Hvem tror ikke da at dette er et (bra) tilbud på terrassebeis?

Kampanjepris eller ikke på terrassebeis hos Coop Byggmix

- Hvor mye er prisen på produktet satt ned, lurte Anita på. Hun spurte derfor den unge mannen som betjente. – Normal pris er den samme, altså 259 kroner, innrømte han. For sikkerhets skyld undersøkte han også i datasystemet, og kom frem til samme svar.

Jeg er helt enig med Anita som skriver:

Ros til den unge mannen for hans ærlighet, og ris til Coop sentralt som bevisst spiller på farge og “kampanjepris” for at kundene skal tro at varen er billig.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?