Annonse:

13 tips til deg som vil prøve Dumpster Diving

13 tips til deg som vil prøve Dumpster Diving Enten du vil spare penger eller protestere mot alt som kastes av matvarer, kan du forsøke dumpster diving. Butikkenes containere er fulle av godbiter som du kan få tak i. Her får du triksene som hjelper deg i gang!

Tips 1: Dumpster diving er kanskje ulovlig, men du har moralen på din side

I prinsippet eier butikksjefene søpla si helt til den blir hentet av avfallselskapet. Å ta mat fra en søppelcontainer er i utgangspunktet tyveri og kan straffes med bøter. Det finnes dog ingen eksempler på at noen har blitt straffet for å stjele mat fra søppelkasser.

Det er ikke ulovlig å gå inn på andres område hvis det ikke inngjerdet. Dersom du oppdager containere som er låst, er det selvsagt ikke lov å bryte dem opp eller bedrive hærverk. Aller helst skal det se penere ut når du forsvinner enn da du kom!

De fleste som driver med dumpster diving vil si at du har moralen på din side, fordi du redder mat som ellers ville blitt kastet. Det er både miljøvennlig, dyrevennlig og en passende reaksjon på bruk- og kastsamfunnet. Men blir du oppdaget av butikkpersonalet og bedt om å fjerne deg, så gjør du klokt i følge anvisningene.

Tips 2: Vent til etter stengetid før du plyndrer containerne

Naturlig nok bør du ikke dykke i containerne mens butikken har åpent – det kan jo oppstå pinlige situasjoner og i verste fall ende i klammeri. Ofte kaster ikke personalet mat før etter stengetid, så da er det like greit å vente for eksempel en times tid.

Tips 3: Ikke gå på søppelslang alene

Dersom du er en proff dumpster diver, kan du selvsagt ordne alt alene, men hyggeligst er det å være flere sammen. Man er jo tross alt ute på nattestid og vet aldri hva slags folk man treffer på.

I tillegg er det jo mye morsommere når man gjør dumpster diving til en happening og deler godene i etterkant. Og glem for all del ikke den innlysende fordelen at en kan holde lokket, mens den andre foretar skattejakten.

Tips 4: Hvordan unngå låste containere

Mange dumpster divere opplever at flere og flere containere blir låst. Det kan godt være fordi en del skattejegere ikke vet å oppføre seg. Som jeg sa tidligere, det er viktig at du ikke roter til området.

Butikksjefene skal helst få et positivt inntrykk av containertrafikken…Så pass på å rydde etter deg sånn at det ikke blir griseri som må ryddes opp av butikken. Da blir det nemlig fort lås på containeren.

Husk forresten at du sjekker om låsen på containeren virkelig er i funksjon eller om containeren bare skal gi inntrykk av å være låst…

Tips 5: Hva bør du ha med når du skal dumpstre?

Siden det er mørkt når du tar turen, er det viktig med lys. Bruk en kraftig hodelykt og ha gjerne lommelykt. Ikke bruk mobiltelefonen, kjedelig hvis den i «kampens hete» forsvinner i containeren.

Ellers er det viktig med mange plastposer som de fleste av oss har liggende i skuffer og skap, ryggsekk, gummihansker og selvsagt klær og sko som tåler en støyt (og som kan vaskes). Er du på tur med bil, kan det være kjekt å ha med en liten gardintrapp for å komme lettere til.

Tips 6: La frykten ligge igjen hjemme

Det er greit å være mentalt forberedt på at det lukter i containerne og at du kanskje ser ting som er ekle. Trøst deg selv med at du blir tøffere for hver gang du går på slang. Og igjen, det er mye bedre å være flere sammen. Vi mennesker er tross alt sosiale dyr!

Tips 7: Det er ingen vits i å spørre hvor alle andre finner godsakene

Selv om alle som driver med dumpster diving er flinke til å fortelle hva de har funnet i etterkant, så er det de færreste som sier akkurat hvor de har funnet maten. Du bør derfor gjøre deg egne erfaringer og finne ut hvor de beste stedene og tidspunktene er for deg. Kanskje du kjenner noen som jobber i butikker og kan tipse deg litt?

Tips 8: Gå «all in» - dvs. ta et skikkelig dypdykk

Erfarne dumpster divere gjør de beste kuppene når hemningene kastes på båt – dvs. du bør være forberedt og i stand til å dypdykke i containerne. Beveg rundt på søppelsekker og åpne dem hvis nødvendg, det er ikke slik at de butikkansatte legger alt til rette for deg.

Tips 9: Ta ikke mer enn du trenger

Noen ganger kommer man over store mengder mat som har blitt kastet. Kanskje mye mer enn du selv og dine venner kan spise. Da er det enten fint om du tar med alt og gir bort til andre eller lar en del ligge igjen. Det kan jo komme flere senere på natten?

Tips 10: Bruk sansene når du vurderer hva du skal ta med deg

Akkurat som med maten du allerede har i kjøleskapet, er det viktig å bruke sunn fornuft og sansene dine når du skal vurdere om varen skal ut av containeren og hjem til deg. Datoene på pakken interesserer jo lite, men du skal i hvert enkelt tilfelle sjekke om alt er i orden. Brune bananer er jo null problem, ei heller om en av tre røde paprikaer i plast er dårlig – de to andre kan du jo fint bruke.

Ting som befinner i forpakninger er sjelden problematiske å ta med.

Tips 11: Rengjør mat som er tilgriset

Når du kommer hjem med matvarene, bør du vaske dem – for eksempel med 50-50 blanding av eddik og vann. Eddik er desinfiserende og fjerner lukt.

Tips 12: Ikke gi opp selv om du mislykkes de første gangene

Hvis du har bestemt deg for å forsøke dumpster diving, må du ikke gi opp om du mislykkes de første gangene. Prøv andre steder og andre tidspunkt en annen gang. Det kastes tross alt titusenvis av tonn med mat, så det skulle forundre meg om ikke du skulle finne noe av dette…

Tips 13: Unn deg en god dusj

Når nattens gjøremål er unnagjort, er det på tide å unne seg en god og kjapp dusj for å rengjøre både kropp og sjel, ikke sant?

 

Kunne du tenke deg å dykke ned i søppelcontainere for å finne skjulte, spisbare skatter? Eller har du kanskje gjort det allerede? Kommenter gjerne i kommentarfeltet og fortell!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: