< >
Annonse:

Vær en gnier på Halloween - Slik er du med på moroa uten å ruinere deg!

Vær en gnier på Halloween - Slik er du med på moroa uten å ruinere deg! Halloween er kommet for å bli, på tross av at mange heller foretrekker julebukk. Her er mine tips til hvordan du kan være med på moroa uten å ruinere deg - enten du skal gå rundt eller være hjemme.

Først noen kjappe fakta om Halloween:

* Halloween er det engelske navnet på Allehelgensaften som er den katolske minnefesten for helgener og martyrer.

* Halloween er særlig blitt feiret i USA, men skikken har blitt utbredt i andre land også.

* Rundt år 2000 fikk feiringen fotfeste i Norge.

* Det er vanlig å pynte med skumle symboler, ofte med referanse til døden, svart magi og monstre.

* De mest kjente Halloween-skapningene er spøkelser, beinrangler, svarte katter, hekser og demoner.

Som sagt, så er det ikke nødvendig å tømme lommeboka for å ha en morsom Halloween-feiring. Sjekk disse enkle tipsene:

Tips 1: Lag Halloweenkostyme selv

Alle elsker vel å kle seg ut, og det skal ikke så mye til før du finner noe enkelt i klesskapet eller på loftet. Klassikeren «hvitt laken med hull til øynene» er ikke vanskelig å få til. Den funker nok best på de aller minste, men har du dårlig tid og ikke har planlagt så nøye, går det jo kjapt å ordne et spøkelseskostyme. Husk å tusje rundt øynene og andre steder for å gjøre spøkelset ekstra skummelt.

Så er det tid for å finne frem gamle klær. Hva med å lage et skikkelig fugleskremsel, enkelt ved å rive litt i gamle klær, sy på noen lapper osv. I tillegg må det selvsagt skremmende sminke på. Hvis du ikke vil gå utkledd som et fugleskremsel, kan det jo være en god ide å lage et til å pynte opp utenfor huset ditt.

Bruk fantasien og sjekk ut hva andre har laget av halloweenkostymer. Du trenger ikke være kunstner eller sydame for å lykkes. Jeg anbefaler at du googler «DIY Halloween Costumes» som rett og slett gir bøttevis med gjør det selv-kostymer som ikke er vanskelige å få til.

Tips 2: Kjøp gjerne gresskar – men bruk det

Ideelt sett har vi selvsagt gresskar i hagen, men de fleste av oss må sikkert kjøpe gresskar i butikken – hvis du vil ha slik pynt. Men visste du at folk flest ikke vet hva de skal bruke gresskarkjøttet eller selve gresskaret til? Det går faktisk i søpla hos svært mange.

Vi bidrar ikke til ressurssløsing hvis vi kan unngå det. Det finnes utallige oppskrifter og ideer til hva du kan gjøre med gresskaret når halloween er omme. 

Husk at det å forberede gresskaret er perfekt moro for kidsa som vil feire allehelgensaften!

Det er forresten enkelt å lage en gresskarlykt: Skjær av toppen på gresskaret og ta ut alt kjøttet. Skjær ut øyne, nese og munn når du har hult ut gresskaret. Toppen med stilken bruker du som lokk. Sett inn lys i gresskaret.

Tips 3: Lag godteri selv eller kjøp i alle fall billig og smart

Har du litt tid og samtidig vil leke litt på kjøkkenet, er halloween perfekt for å lage godteri selv. Det behøver ikke være fancy godterier som er veldig tidkrevende, hva med eplesmil (epleskiver med marshmallow i mellom), edderkoppmuffins, spiselige spøkelser (eggehvite, sukker og sjokoladesaus eller blodige popcorn (med rød konditorfarge).

Jeg har særlig sansen for avkuttede fingre, enten laget med småpølser eller kransekakedeig. Du googler deg kjapt frem til bilder og oppskrifter.

Mange butikker har tilbud på smågodt i disse tider. Dersom du vil kjøpe slikt, bør du gjøre det dagen før eller samme dag som halloweenfeiringen. Ellers kan smågodtet merkelig nok forsvinne før selve dagen!

Det er ikke særlig smart å kjøpe disse mini-sjokoladebarene, ei heller er det så sikkert at smågodt i løsvekt lønner seg. Sjekk prisene og kjøp kanskje heller poser med godteri.

Vil du ha en bolle med sjokolade stående klar til besøkende, kan du jo like gjerne kjøpe First Price-sjokolade og skjære den opp i biter? Mange steder kan du også kjøpe søtsaker som nesten har gått ut på dato, enten du sjekker i «frittstående handlekurver» du gjerne finner hos Kiwi eller Rema 1000. Sjekk også ditt eget lager, godt mulig du finner noe som har ligget en stund?

Tips 4: Pynt i og utenfor huset til Halloween

Halloweenfeiring blir straks hyggelig og litt ekstra skummel dersom det pyntes litt enkelt. Du behøver vel ikke å kjøpe inn all verdens? Du eller noen andre i familien kan jo stikke ut og finne kvister, løv, kongler som blir fin bordpynt. Lag dekorasjoner med telys. 

I det hele tatt er mye av nøkkelen til Halloweenkos knyttet til lys. Dermed er det bare å finne frem lys, slukke den vanlige "festbelysningen" som du er vant til. Denne kvelden skal det være mørkt, men koselig!

Tips 5: Godt humør er gratis

Hvis du er voksen og er trist og lei deg fordi julebukktradisjonen dør ut: ikke mas om det.

Se heller på Halloween som en mulighet til å gjøre noe sammen i familien. Surmuling er neppe løsningen!

Tips 6: Ta turen til naboene selv

Halloween er ikke nødvendigvis bare for barn eller ungdommer.

Hvis du er voksen, kan du tromme sammen noen venner og bekjente og gjøre en happening ut av Allehelgensaften. Kle deg ut og bank på nabodørene – så skal du nok se at det kan vanke både godteri og andre godsaker til deg også!

 

! Har du noen flere Halloween-relaterte tips til meg, legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?