< >
Annonse:

- På tide med havrelefse og striskjorte

- På tide med havrelefse og striskjorte Mange merker at pengene renner ut av lommeboka og bankkontoen nå i ukene før jul, men det er ikke umulig å være litt ekstra økonomisk, selv om butikkene gjør sitt beste for å lokke deg til å bruke penger for harde livet. Trenger du noen viktige sparepåminnelser, så har jeg flere på lur.

Tips 1: Planlegg middagsmåltidene ut fra det du allerede har

De fleste har mye rart stående i kjøkkenskap, kjøleskap og ikke minst fryseboks. Lag en matplan ut fra hva du har i hus. Du vil bli overrasket over hvor mange dager du kan få til å «gå rundt» uten å handle noen verdens ting.

Dersom du er plaget med dårlig matfantasi, kan det være en god ide å bruke google til å søke opp passende oppskrifter ut fra hva du har tilgjengelig. Husk at supper, gryteretter, pasta med enkle sauser, grøt og slikt er billige middagsretter.

Tips 2: Rydd og selg unna

Skal huset eller leiligheten bli fin til jul, er det kanskje på tide med en opprydding. Bruk ledig tid, og så vil du kjapt finne ut at ditt hjem – i likhet med de fleste andres – er fylt til randen med altfor masse unødig. Og de tingene er som oftest verdt noe. Sjekk i skap, skuffer, boder og loft. Alle har noe de kan selge! Rydd med hard hånd, og husk at minner har man i hjertet og hjernen, ikke nedstøvet i en bolig.

Det er utrolig hva andre er interessert i å kjøpe, bare du finner de riktige kanalene å gjøre det i. Søk opp de lokale kjøp- og salgsgruppene på Facebook eller sleng det kjapt ut på Finn. Her forleden leste jeg om ei jente som solgte unna poser fra fancy butikker – hvem ville trodde at det var mulig å få inn hundrelapper bare ved å selge noen poser. Alt er mulig, selv om du kanskje ikke tror du har noe av verdi for andre.

Tips 3: Kutt ut røyk, snus, alkohol og godteri

Nei, jeg mener ikke at du skal kutte ut alt du synes er deilig å kose deg med, men husk at når julen kommer, så skeier de fleste av oss ut med «god samvittighet».

Da er det kanskje å sette seg et mål om å spare litt på utskeielsene nå i ukene frem mot jul? Det blir det fort tusenlapper av, kan jeg love deg.

Tips 4: Sjekk Coop- og Trumf-kontoen din

Dersom du er medlem i Coop eller bruker Trumf-kort når du handler, blir det fort noen kroner i bonus som står og hviler på kontoen din. De pengene er det kun Coop og Norgesgruppen som drar fordel av.

Jeg anbefaler at du med en gang logger deg på og overfører pengene til din bankkonto. Om et par dager har du så noen ekstra kroner tilgjengelig som du ikke hadde tenkt på fra før av.

Tips 5: Pant alle flaskene du har liggende

Samler du lenge på panteflaskene fordi du ikke gidder å pante et par av gangen? Nå er det på tide å samle sammen alle panteflaskene og få dem kjørt gjennom panteautomaten. Ikke vær engstelig for å plukke med deg flasker du finner på din vei, forresten. Det er fortsatt nok av folk som bare kaster tomflasker – tomsinger som jeg liker å kalle dem!

Hvorfor har du forresten så mange tomflasker liggende? Stopp umiddelbart med å kjøpe å brus, vann på flaske og slikt. Drikk heller vann fra springen og tenk på julebrusen som du skal kose deg med i selve julefeiringen.

Tips 6: Lag julegavene selv eller kutt dem helt ut

Har du ennå ikke handlet julegaver, er det kanskje like lurt å la det være. Det må da være mulig å ta praten med familie, venner og andre som pleier å «bytte» gaver at dette endelig er anledningen til å la det være?

Om ikke det er en mulighet, så går det fint an å lage julegaver selv – selv om man ikke er av den ekstremt kreative sorten. For et par uker siden hadde jeg flere tips om dette – så sjekk innlegget der jeg går i rette med dem som bruker 11 000 kroner på julefeiringen.

Tips 7: Ikke kjøp juleblader og andre magasiner

Ja, for mange er det fortsatt en tradisjon å kjøpe dyre, klassiske juleblader som er tynne og koster flesk. La det være heller og ta deg en tur på biblioteket – der har de mer enn nok av lesestoff som ikke koster noen verdens ting.

Tips 8: Kjøp varer som er med i julepriskrigen

Du har sikkert fått med deg at det er priskrig på endel matvarer denne førjulstiden. Ta deg god tid i lavprisbutikkene og slå til på varene som er ekstremt billige akkurat nå. Kanskje du kan finne på noe godt å spise med billig rødkål, surkål, rødbeter og sylteagurker på glass, julepølse, grøtris osv.?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236