< >
Annonse:

Hvor mye kan man spare ved å bruke LED-lys?

Hvor mye kan man spare ved å bruke LED-lys? Etter at de klassiske glødelampene ikke lenger er å få kjøpt, har de fleste av oss gått over til det vi kaller sparepærer. Men visste du at du kan spare kroner ved å bruke LED-lys? Når man regner på det, er det utrolig hva man kan spare på litt lys.

En av de største fordelene ved bruk av pærer basert på LED-teknologi, er utvilsomt kronene man sitter igjen med hvis man velger å skifte ut til disse i stedet for et av de andre alternativene.

En LED-pære bruker mye mindre strøm

En LED-pære bruker knapt 10% så mye strøm som en tilsvarende glødepære, så da ser man kjapt at det er en del kroner å spare på dette.

Hvor mye sparer man i en enebolig?

En moderne enebolig har gjerne et kjøkken, et baderom, et eller flere toaletter, en eller flere ganger, gjerne tre til fire soverom, og minimum en stue.

Hvis man så beregner en til to pærer per soverom, en til to pærer på baderommet, det samme på kjøkkenet, kanskje det samme i gangen(e), og rundt tre til fire ganger så mange i stuen, løper det fort opp i en del watt man sparer i løpet av et år.

I dette eksempelet kommer vi lett opp i rundt 20 lyspærer til sammen, og hvis man regner med halvparten er 40W, og den andre halvparten er 60W, får vi et snitt på 50W totalt per pære, hvilket faktisk gir 1 KW/h forbruk hver eneste time alle sammen er tent.

I et mørkt land som Norge kan du spare rundt 30 kroner i døgnet, altså nærmere 1.000 kroner i måneden, eller rundt 12.000 kroner i året(!).

Kjøp LED-pærer billig på nett

Du kan kjøpe LED-pærer billig på nett. Prøv for eksempel Ledlyspærer.no. Spar opp til 90% på strømregningen i året!

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?