< >
Annonse:

Hvordan feire barnebursdag på et lite budsjett - billig barnebursdag

Hvordan feire barnebursdag på et lite budsjett - billig barnebursdag Alle foreldre kjenner problemer - hvordan unngå økonomiske utfordringer når barnebursdagene skal arrangeres. Her får du tips som kan hjelpe deg på vei - og kanskje du til og med vil bruke dem for å arrangere voksenbursdag med barnebursdag som tema?

Alle foreldre kjenner problemet: ikke bare sommerferien og julefeiringen gir økonomiske utfordringer. Også barnebursdag kan gjøre store hull i husholdningskassa, enten det er snakk om invitasjonskort, dekorasjon, mat, bursdagsgaver og kanskje til og med inngangsbilletter til dyre aktiviteter for hele venneflokken som deltar i bursdagen. Men er det virkelig nødvendig å bruke mye penger på barnebursdager – nei, det synes jeg ikke og det er heldigvis mange enige med meg i.

Foreldre som har mye penger og selv har store forventninger til overdådige barnebursdager kan i dag til og med engasjere profesjonelle eventmanagere til å arrangere bursdagsfester. Men trengs det mye penger for å gjøre bursdagsbarnet lykkelig? NEI!

Originale festideer for små lommebøker

Det er enkelt å få til flotte bursdagsfester når man bruker penger, men også billige bursdagsfester kan bli flotte med kreativitet og enkle detaljer. Det er stadig mer populært å ha temafester der både dekorasjon, mat og bekledning har en sammenheng. Når du skal bestemme deg for et tema, kanskje basert på interesser og hobby til barnet, er det viktig å ikke gå for mye i detalj – sånn at det ikke blir for vanskelig å gjennomføre moroa.

Dersom barnet ditt for eksempel er en stor fan av Disney-filmen Frost, kan det være ide å arrangere en fest med tema vinter – se for deg hvite eller sølvfargede ballonger, hvite servietter, snøpynt, glitter og slikt.

Dersom gutten eller jenta di liker Peter Pan, behøver man ikke kjøpe kostymer og slikt, men du tenker med en gang at fargen grønn kan være gjennomgående i feiringen. Kan du skape et fantasiland med naturpynt, grønne planter, grønne cupcakes osv.?

Den viktigste måten å spare penger på bursdagsfesten er å planlegge i god tid. Dersom noe må kjøpes, er det greit å få med seg tilbud fra billigbutikker som Nille, Europris og lignende, enten det er snakk om serviettene, lys osv.

Det mest stressende ved en barnebursdag er ofte hvor mange gjester som er tilstede på festen. Vi voksne kommer aldri til å bli enige om hva som er den beste løsningen – å invitere alle i klassen, bare dem av samme kjønn eller kanskje så mange som alderen tilsier.

Dette er kanskje litt kontroversielt, men jeg ser på bursdagsfeiringen som en personlig feiring av barnet ditt som har bursdag. Jeg synes derfor ikke nødvendigvis at det er riktig å invitere «gud og hvermann» - men mange ser på bursdagsfeiring som en sosial happening for alle i klassen.

Jeg tenker heller det kan være en mulighet å vurdere varianten «du får invitere så mange som du blir gammel» - rett og slett for at ikke bursdagsfesten skal bli en enorm greie som er uhåndterlig i en liten leilighet eller med manglende ressurser.

Tidspunktet for festen er viktig

Jeg synes du bør huske på at tidspunktet for festen bør angis i forkant. 2-3- timer holder i massevis. Sett et bestemt tidspunkt for når festen er slutt, slik at foreldrene henter da. Det beste er om alle blir hentet til samme tid.

Som gammel lærer vil jeg hevde at det er smart å unngå å dele ut invitasjoner på skolen, for å unngå trøbbel i skolegården. Dersom invitasjoner skal deles ut på skolen, bør man virkelig vurdere å invitere alle eller i alle fall dem av samme kjønn – for å slippe drama. Men har egentlig bursdagsinvitasjoner noe i skolen å gjøre?

Lag invitasjoner selv

Du må ikke kjøpe invitasjonskort. Bruk en ettermiddag i god tid før invitasjonen skal ut og sett deg ned med barnet ditt for å lage invitasjonskort selv. Bruk dine og barnets kreative krefter (utrolig hvor mange ideer man kan ha når man koser seg sammen) og tegn, mal og skriv invitasjonen på små kort som er laget av vanlig A4-ark klippet opp i 4 biter.

Istedenfor å bare skrive at festen finner sted hjemme hos dere, kan dere skrive hva som skal skje – for en kreativ og gjerrig bursdag inneholder selvsagt leker. Hvorfor ikke komme med en tekst som «Vi skal feire hjemme hos meg – leke sammen, spise kake sammen og ha det kjempegøy». Jeg kan nesten garantere at foreldre som dytter festbarna inn i en bil og plasserer dem på McDonald’s eller Peppes blir misunnelig på dere.

Husk også å notere på invitasjonen at foreldre bør kontakte deg kjapt dersom det er spesielle hensyn som må tas (for eksempel mht. maten) – be ganske enkelt om en SMS.

Hva skal man spise?

De fleste barn er lite opptatt av hva som kommer på bordet - kanskje med unntak av bursdagsbarnet selv. Du har sikkert opplevd hvor kjapt tiden ved matbordet går unna – ungene vil jo ofte heller leke.

Hovedsaken er å velge noe som er enkelt for deg å forberede og ikke koster skjorta. Og det er ikke nødvendig å gjøre for mye ut av matserveringen. Det behøver vel ikke være en flott stylet Disney-kake i tre etasjer?

Hva med pølse i brød eller hjemmelaget pizza? Og sjokoladekake, gele eller selvlagede sjokolademuffins til dessert? Tror du forresten at hele matbordet må være fullt av usunne ting? Du kan også kutte opp frukt og grønnsaker og dandere på bordet – det går unna skal du se.

Istedenfor å dele ut godteposer (som burde være totalt unødvendig), kan du kjøpe inn godteri (på for eksempel Europris) og ha på et flott serveringsfat. Ønsker du den litt mer sunne varianten, kan du servere oppskåret frukt. Gira blir ungene uansett!

Er du en lur gjerrigknark, passer du på å kjøpe inn for eksempel First Price wienerpølser, First Price ketchup osv. Det hender nok at det dukker opp noen kresne barn på bursdagsfeiringen («jeg spiser ikke First Price!»), så da er det jo bare å fylle ketchupen over i en annen flaske og gjemme unna forpakningen til pølsene. Igjen, ungene er ikke opptatt av maten!

Morsomme leker som ikke koster noe/all verdens

Du synes kanskje ikke det er morsomt å leke lenger? Husk at du er voksen, unger setter stor pris på aktiviteter der de kan være aktive og ha det gøy. Det skal ikke mye søking til på internett for å finne en rekke ideer til hva dere kan av leker på barnebursdagen hjemme.

Men her er mine personlige favoritter som ungene ALLTID satte umåtelig stor pris på:

Slå på gryta

Dette er den største slageren i alle bursdager vi har arrangert i vårt sparsommelige hjem. Sett en gryte på gulvet og legg enten en godis eller en lapp med en aktivitet som skal gjennomføres under. Bind et tørkle over øynene til den som skal i ilden. Han eller hun får en tresleiv i hånda og blir dreid flere ganger rundt.

Nå skal gutten eller jenta krabbe rundt på gulvet og bruke tresleiva til å finne gryta. De andre hjelper til ved å rope «varm» eller «kald» alt ettersom ungen nærmer seg eller fjerner seg fra gryta. Når gryta er funnet, slår vedkommende et par ganger på gryta og får innholdet under (eller må gjøre aktiviteten).

Ballongleken

Har du god plass, så er ballongleken en morsom sak. Du behøver ballonger og litt hyssing til hver. Gjør ballongene og hyssingen klar før bursdagen starter.

Hvert barn får en ballong som de knyter på sitt høyre ben – kanskje de kan hjelpe hverandre hvis det er vanskelig? Deretter hopper barna rundt og prøver å tråkke på hverandres ballonger. De som mister ballongen sin må forlate leken, men må gjerne stå å heie på de andre barna. Den som blir igjen til sist har vunnet.

Kims lek

Du trenger forskjellige gjenstander og en stoppeklokke hvis du har. Denne leken er god hukommelsestrening og er særlig morsom for de eldste ungene. Start med å legge noen gjenstander på et bord og dekk til med en duk. La barna få se på gjenstandene i 30 sekunder og dekk så til alle gjenstandene. Nå skal alle prøve å huske hva de så, og etter litt trening blir barna bedre og bedre på å huske gjenstandene.

Hvem klarer å huske flest?

Flasketuten peker på

Alle setter seg i ring på gulvet med en tomflaske i midten. Bursdagsbarnet starter leken med å snurre på flasken og si :"Den som flasketuten peker på skal........."

Her er det bare oppfinnsomheten som setter grenser, men aktiviteter som løpe rundt huset, hoppe opp og ned osv. er populære. Den som flasketuten peker på, må utføre ordren. Så er det den sin tur til å snurre flaska og bestemme hva nestemann må gjøre.

Det er viktig at alle er enige om at poenget ikke er å drite ut den som utføre «straffen».

Oppsummert så kan en bursdag være vel så gøy om en bruker disse tipsene, fremfor å øse ut med penger i øst og vest. Husk også på hva jeg sa innledningsvis om at «barnebursdagstema» kan være en artig vri i en student- eller voksenbursdag også, noe jeg også tror gjestene vil sette pris på. Hvem er ikke glad i å mimre tilbake til bursdagene i barndommen?

Uansett om det er voksne eller barn som skal ha barnebursdag, så husk på at du ikke behøver å føle deg presset til å «gjøre akkurat som alle andre» når det kommer til bursdagsfeiringen. Tvert om er de bursdagene man husker best de som er annerledes, og spesielt de der man selv blir aktivert, fremfor å sitte stille og se på en eller annen form for underholdning – eller bare sitte å «tørrprate» rundt et bord.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236