< >
Annonse:

Hvordan spare penger på McDonald's og Burger King?

Hvordan spare penger på McDonald's og Burger King? Fast food er ikke noe man bør ha som hverdagsmat, men mange setter pris en kjapp matbit på McDonald's og Burger King i ny og ne. Det går an å spare penger hos fast food-kjeder også, så her får du mine 14 beste tips til hva du bør gjøre!

Dette blogginnlegget handler altså om å spare penger på McDonald’s og Burger King, men mange av de samme triksene kan du sikkert bruke hos andre fast food-sjapper også.

Jeg har en følelse av at McDonald's og Burger King er litt som Se og Hør: få vil innrømme at de har spist eller spiser der, men «alle» har vel gjort det? Kanskje, i alle fall hvis du bor sånn til at du har mulighet til det.

Uansett, jeg har ved hjelp av ivrige hjelpere på Youtube samlet sammen en rekke tips som kan gjøre «opplevelsen» på McDonald’s, Burger King og lignende fast food-restauranter litt bedre for deg som vil spare penger.

Tips 1: La være å kjøpe og spise mat fra fast food-kjedene

Dette tipset er jo innlysende, men må naturlig nok være med i en slik oversikt. Det er jo nesten alltid billigere og bedre å lage maten hjemme, men jeg skjønner jo godt at du innimellom har lyst på litt «junk».

Tips 2: Last ned appene til både McDonald’s og Burger King

Det er smart av deg å laste ned appene til McDonald’s og Burger King på telefonen din. Du finner hele tiden kuponger og smarte deals som det kan lønne seg å bruke.

Det er for eksempel halv pris på spesielle menyer, gratis kaffe når du bestiller meny osv. Tilbudene og kupongene varierer, så ta en kikk. Appene er selvsagt gratis.

Tips 3: Ikke kjøp unødig mye

Ikke kjøp mer enn du kommer til å spise opp. Er du bare lysten på en liten pommes frites, trenger du ikke kjøpe en stor en. Dersom dere er flere sammen, kan det for eksempel lønne seg å dele på en meny eller noe annet.

Hvis du bare er littegrann sulten og bare må få litt kjapp mat i systemet, holder det kanskje å bestille en plain burger og bare drikke vanlig vann? Eller en barnemeny? Så er du ferdig med det, liksom.

Tips 4: Litt ekstra i lomma er akseptabelt

Ta med salt, pepper, sugerør og servietter hjem, men ikke overdriv mengden. Kanskje du klarer å få med litt ketchup også ;) Uansett, alle monner drar.

Tips 5: Kutt ut isbitene

Husk å si at du ikke vil ha med is i drikken. Mange mener du får mer drikke for pengene, men jeg antar at maskinene fyller nøyaktig mengde?

Uansett, det finnes også fast food-kjeder hvor du bare får utdelt beger og fyller selv (Max Burger).

Tips 6: Ta med maten – lavere moms

Si alltid at du skal ta med maten, så sparer du noen kroner pga de norske reglene for moms. Vil du være grei og snill, spiser du maten et annet sted.

Men det er vel få som har opplevd å bli kjeftet på fordi de spiser på benken utafor, eller kanskje til og med i et hjørne inne? Jeg ser i alle fall stadig folk i og rett og utenfor som spiser ut av pose...

Tips 7: Det er billigere å bestille meny enn enkeltprodukter

Dersom du får det til å passe med sulten din, bør du sjekke om du kan velge en passende meny istedenfor enkeltprodukter. Meny er billigere.

Tips 8: Hamburger og cheeseburger er billigere på McDonald’s

Hamburger og cheeseburger er billigere på McDonald’s, men smaken strides jo folket om da. Men hvis det er hipp som happ for deg, så…..

Tips 9: To enkle cheeseburgere koster det samme som dobbel cheeseburger

Hvorfor kjøpe dobbel cheeseburger når du heller kan kjøpe to enkle for samme pris? Du får mer mat for pengene.

Tips 10: Vil du spise is?

Er du lysten på is, burde du velge BK fremfor MCD.

Ifølge tipseren Niklas får du en stor is for 20 kroner på BK, mens du på MCD må betale en tier for 1/3 av ismengden du får på BK.

Tips 11: Halv pris på Whopper Cheese hos Burger King

Hvis du kjøper en Whopper Cheese meny på Burger King og besvarer en spørreundersøkelse om besøket, får du en valideringskode som gjør at du får halv pris på neste kjøp av Whopper Cheese meny.

Det eneste du må gjøre er å føre opp valideringskoden på baksiden av kvitteringen og ta den med ved neste kjøp.

Tips 12: McFeedback gir gavekort og mulighet for testspising

Er du lysten på gavekort og invitasjon til testspising og slikt, bør du melde deg inn i McFeedback - McDonald's ekspertpanel. For noen år tilbake var det faktisk jeg som kom med navneforslaget, og for det hanket jeg inn gavekort for 300 kroner.

For noen få uker siden var jeg med i en onlinechat og fikk gavekort - dette skjer stadig vekk for den som ofrer litt tid og er aktiv i panelet. Så det er gode muligheter for å skaffe seg litt ekstra McDonald’s-moro.

Tips 13: Få gratis Happy Meal

Melder du ungene dine i bursdagsklubben til McDonald’s, får de en gratis Happy Meal i bursdagsgave.

Verdt å ta med seg!

Tips 14: Gå på do

Alle monner drar og det er greit å spare litt papir, vann og slikt ved å benytte seg av toalettene når man først er på besøk hos McDonald’s, Burger King eller en annen fast food-kjede.

Har du flere gode tips til hvordan du kan spare penger på McDonald’s, Burger King eller andre fast food-sjapper? Kommenter gjerne i kommentarfeltet!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236