< >
Annonse:

10 treningstips for deg som ikke vil sløse bort penger på treningsstudio og -utstyr

10 treningstips for deg som ikke vil sløse bort penger på treningsstudio og -utstyr Får du allergiske utslett og frostrier ved tanken på å betale flere hundre kroner i måneden til det lokale treningsstudioet? Er du på nippet til å bryte ut i stille gråt når naboen forteller hva han betalte for karbonsykkelen og siste skrik i sykkelbekledning? Trening er enkelt og billig!

Trening kan være uforholdsmessig dyrt, men selv om du er en vaskeekte gjerrigknark, vet du likevel hvor viktig trening er for kropp og sjel. Alternativet, som f.eks. tapt arbeidsinntekt som følge av dårlig form eller lang tids sykdom, kan til og med vise seg å gjøre enda dypere innhogg i lommeboka.

Heldigvis er det mulig å få i pose og sekk. Trening trenger nemlig ikke koste en krone! I denne artikkelen finner du 10 forslag til øvelser og treningsformer som kan utføres nær sagt hvor som helst uten noen form for kostbart utstyr.

1. Gå en tur - Trening blir ikke mer lavterskel enn en god gammeldags spasertur

Enten du bor i byen eller på landet: Knytt på deg skoene, åpne ytterdøra og du er i gang! Gåing har også en hel rekke andre fordeler mange ikke er klar over. Hør bare her: Sterkere legg- og lårmuskler (særlig i motbakker). Sterkere kjernemuskulatur.

Gåing (særlig i ulendt terreng), gjør at mange små og store muskler i rygg og mage kontinuerlig må jobbe mot tyngdekraften for å stabilisere og holde kroppen din oppreist. Det gir bedre kondisjon og hjelper deg å gå ned i vekt. Avhengig av intensitet og terreng, kan en gåtur i rask gange forbrenne oppimot 500 kcal i timen.

Sist, men ikke minst er gåing er skånsomt mot kroppen, noe som gjør risikoen for skader minimal.

2. Løp eller jogg deg en tur – hvis spaserturene blir for enkle

Gode joggesko hører med hvis du skal starte med løping, men det trenger ikke være de dyreste og nyeste på markedet. Særlig når de nye løpeskoene kommer i sportsbutikkene om våren, kan du ofte gjøre et kupp, siden modellene fra i fjor må vike plass i hyllene.

Start med korte løpeintervaller og gå innimellom for å komme i gang. Etter som du merker at formen blir bedre kan du øke hastighet og eller lengde på intervallene. Se nyttige tips hos f.eks. bloggen til Silje Bjørnstad

3. Knebøyninger gir deg en fantastisk styrke- og kondisjonsøkt.

Det er ikke uten grunn at knebøy kalles "kongen av alle styrkeøvelser". Korrekt utført finnes det ingen andre øvelser som i samme grad bruker og styrker de store muskelgruppene i sete og lår.

På YouTube og diverse blogger finnes det flere gode videoer som viser riktig teknikk. Et annet godt tips kan være å bruke spaserturen i punktet over som oppvarming før du setter i gang.

For å øke vanskelighetsgraden/belastningen kan du fylle en sekk eller bag med noe tungt (bøker kanskje?). Utfør knebøyningene mens du holder bagen/sekken FORAN kroppen. Husk at jo mer belastning, jo viktigere blir det å utføre øvelsen med riktig teknikk.

4. Armhevinger - du trenger bare din egen kroppsvekt som motstand.

Denne øvelsen har du sannsynligvis vært i befatning med tidligere, enten i gymtimene på skolen eller i militæret. Faktum er at denne gamle traveren ikke bare er en av de beste øvelsene for armer og bryst, men også for kjernemuskulaturen.

Riktig utført, skal kroppen være strak som en planke (ja, du får trent de samme musklene som i øvelsen med samme navn) når du presser deg opp og ned fra bakken ved å bøye i albueleddene.

Også her finnes instruksjonsvideoer og forslag til variasjoner på YouTube.

Tips: Klarer du ikke en vanlig repetisjon? Ta armhevinger med knærne i bakken. Kjempesterk? Klarer du armhevinger på bare en hånd?

5. Burpees - for deg som har liten tid

Har du lite tid til å bruke på trening? Ingen problem. Sannsynligheten er stor for at du ikke klarer å utføre denne øvelsen i mer enn 10 minutter - uansett hvor godt trent du måtte være fra før.

Burpees består av flere bevegelser som innbefatter elementer fra både armhevinger og knebøy. Uten å overdrive: denne øvelsen er rett og slett fantastisk for styrke, kondisjon og koordinasjon.

Nok en gang, søk opp øvelsen på YouTube for instruksjoner.

6. Crossfit -  Og nei, du trenger ikke være i et Crossfitstudio for å drive med denne aktiviteten

Crossfit er ikke noe annet enn moderne sirkeltrening i mine øyne – og du behøver så visst ikke på et fancy crossfitstudio for å trene på den måten. Crossfit kan nemlig trenes overalt og er spesielt godt egnet som uteaktivitet.

Du klarer de fleste crossfitøvelsene fint uten fancy utstyr.  Crossfit kombinerer løping, hopping, roing, hoppetau og lignende med tradisjonell styrketrening, så her trener du kondisjonen også. Se flere tips hos Iform

7. Styrkeøvelser for hele kroppen uten utstyr

Dette er særlig viktig dersom du har en stillesittende jobb med mye pc-bruk. Spider push-ups, firefotstående skulderpress eller forskjellige varianter av planken og utfall koster deg kun svette men ikke ei krone. Her finner du forskjellige styrkeøvelser som du kan gjøre hjemme i stua.

8. Hoppetau - hopp i vei

Lån barnas gamle eller invester en femtilapp i et funklende nytt. Vil du legge litt mer penger i det (grøss og gru), finnes det profesjonelle hoppetau av samme type som boksere bruker å få kjøpt. Disse er laget av ståltråd slik at du kan hoppe langt raskere enn de som selges i leketøysforretninger.

En halvtimes hopping med hoppetau styrker først og fremst legger og lår, og er super kondisjonstrening. Samtidig krever det lite plass.

9. Yoga - ikke feminint nei

Nei, det er ikke "feminint" å trene Yoga. I tillegg til å gjøre deg mykere, sterkere og bedre koordinasjon, er Yoga en ypperlig måte å roe ned og få et pusterom i en stresset hverdag. Alt du trenger er en matte og litt gulvplass.

Igjen, du finner videoer på YouTube - eller enda bedre, i beste gjerrigknarkstil kan du alltids ta turen innom nærmeste bibliotek. De fleste bibliotek av noe størrelse har en eller flere instruksjonsbøker om Yoga myntet på nybegynneren.

En yogamatte kan du for øvrig kjøpe billig på nett.

10. Bikkja er den beste trimmen du kan få

Og om du ikke har hund, så trenger du ikke skaffe deg hund, for å tvinge fram gratis mosjon. Hør i nabolaget; ikke usannsynlig at noen bikkjeeiere i nærområdet er glade for litt avlastning når det gjelder luftetur.

Husk, det er alltid lettere å komme ut når du har avtale med en turkamerat enten med to eller fire bein J Og om din første trening er nokså kort: Husk, at da er du i gang og ALT er bedre enn ingenting!

Har du et godt tips til hva slags trening eller aktivitet som ikke koster rare greiene? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet og fortell meg!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236