< >
Annonse:

14 tips til gratis og nyttige fordeler: IKEA-guide for gjerrigknarker

14 tips til gratis og nyttige fordeler: IKEA-guide for gjerrigknarker Du har sikkert tatt turen innom IKEA en gang og kommet ut igjen med batterier, telys og servietter, selv om du kanskje ikke hadde tenkt å kjøpe det. Men det finnes en rekke fordeler som en gjerrigknark kan dra nytte av hos IKEA. Tipsene får du av meg!

IKEA er et hyggelig sted for oss som vil bruke minst mulig penger. Det er ikke bare fordi du kan få møbler, kjøkken og slikt til fornuftige priser, men også fordi IKEA tilbyr en rekke gratis og supre fordeler til deg som kunde.

Jeg har samlet en rekke tips som du kan benytte deg av – dersom du har flere, må du gjerne kommentere i kommentarfeltet!

Tips 1: Bruk IKEA-bussen i Oslo og Bergen

Dersom du bare skal la deg inspirere og ikke handle stort, kan det jo være like kjekt å la bilen stå hjemme hvis det passer seg sånn (kommer jo an på hvor du bor). Både til IKEA Furuset og Slependen går det gratis buss til og fra Fred Olsens gate 5 i sentrum.

IKEA Åsane i Bergen har også gratis busstilbud til og fra sentrum. Den bussen stopper også ved NHH/Stemmemyren, Torget og Busstasjonen.

Bussen er jo forresten gratis, så det kan jo være en ide å bruke den dersom du har andre ærender i nærheten. Men selvsagt er det moralsk mest hyggelig om du også har tatt turen innom IKEA siden du bruker bussen deres...

Tips 2: Lån gratis tilhenger

Har du planlagt et større innkjøp og vet at du trenger en tilhenger, er det bare dumt å leie en som koster penger. Alle IKEA-varehusene tilbyr gratis tilhenger i 3 timer.

I løpet av den tiden du har tilgjengelig med gratis henger, får du kanskje tid til å transportere andre ting i samme slengen? Det gjelder å planlegge i forkant!

Og dersom du trenger en bil, koster det ikke all verdens å låne en heller. 390 kroner for 3 timer, med fri kjørelengde og drivstoff inkludert.

Tips 3: Få fordeler med IKEA Family-kortet

Alle som tar turen til IKEA, bør ha Family-kortet tilgjengelig. Har du ikke registrert deg før, er det enkelt å gjøre det i en av terminalene som du finner på varehuset.

Du sparer penger ved å bruke kortet, enten du skal kjøpe møbler, dill dall eller mat i restauranten.

Tips 4: Gratis kaffe og te i restauranten

Vifter du med IKEA Family-kortet i restauranten, får du gratis kaffe eller te.

Tips 5: Få stor blå pose til 1 øre

Selv om IKEA på forespørsel fra meg ikke vil innrømme at IKEA Family-medlemmer får den flotte, store handleposen for en slikk og ingenting, er dette noe du bør sjekke ut.

For en tid tilbake fikk jeg et tips om dette fra Øystein – og han kunne også bevise det med en kvittering. Han hadde faktisk kjøpt 10 stykker (se bilde).

Tips 6: Billig brus i restauranten

Kjøper du mat i restauranten til en rimelig penge (sjekk også når de har middagsbuffet med skalldyr, billig frokost osv.), kjøper mange også drikke til.

Når man samtidig vet at IKEA tjener godt på kundene sine, har mange gjerrigknarker ingen skrupler med å drikke brus av ett beger (legg merke til ETT) i bøtter og spann. Refill er jo tross alt inkludert!

Tips 7: Få gratis middag

Dersom du er smart nok til å besøke IKEA på navnedagen din, får du en gratis middag i restauranten.

Husk å ha med deg legitimasjon som beviser at du heter det du heter.

Tips 8: Billig frokost

IKEA gjør sitt for å lokke kundene til å komme tidlig til varehusene deres. Før kl 11 kan du for under en femtilapp forsyne deg av en lekker frokostbuffet.

Da gjelder det å gafle i seg så mye som mulig, veit du!

Tips 9: Gratis barnemat

Har du småtroll, er det kjekt å vite at IKEA gir deg glass med barnemat til blanke 0 kroner!

Tips 10: Gratis bleier

Har du bleiebarn? I lekelandet og i restauranten får du gratis bleier.

Tips 11: Få gratis aktivitetshefte og overraskelse i Småland

Plasserer du ungen din i lekelandet til IKEA, får de utdelt et gratis aktivitetshefte.

Dersom ungen din er flittig gjest der og bruker et stempelkort, får de en overraskelse annenhver gang de er i Småland.

Tips 12: Sjekk billigkroken

I billigkroken på IKEA kan du finne varer til sterkt reduserte priser, enten fordi det er ubetydelige småskader eller emballasjen er ødelagt (og hva spiller vel det for rolle?).

Sjekk om IKEA har noen godbiter på lur til en rimelig penge.

Tips 13: Få gratis blyant og målebånd

Dette vet jo alle, men greit å høre det fra en gjerrigknark. Blyanter og målebånd trenger man jo alltids, så husk på å ta med deg hjem!

Tips 14: Bruk IKEA-katalogen som inspirasjon

IKEA vil selvsagt at du skal handle mest mulig hos dem, men det behøver du jo ikke. Mange synes IKEA-katalogen som sendes ut til alle husstander i Norge er glimrende for å få inspirasjon. Man må jo ikke handle tingene på IKEA, bare for å få det til å se pent ut hjemme!

Har du flere tips til hva man få eller gjøre på IKEA som ikke koster noe særlig? Kommenter gjerne i kommentarfeltet!

Foto: High Contrast, Wikimedia

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?