< >
TIPS: Forhåndsregistrer deg i Gjerrigknarkens Julekalender - om 30 sekunder har du kanskje vunnet!
Annonse:

7 enkle tips for å skaffe seg billig påskekrim

7 enkle tips for å skaffe seg billig påskekrim Påsken er den absolutte høytiden for krim og krimbøker i Norge, da har folk ekstra god tid til å lese eller lytte til bøker. Jeg har satt sammen en enkel oversikt over hvordan du kan skaffe deg billig påskekrim - eller kanskje du har lyst til å lese krimbøker på andre tider av året også?

Tips 1: Ta deg en tur til ditt lokale bibliotek

Traust og godt tips for alle som er gjerrige og vil lese bøker uten å betale fem flate øre. Som oftest vil du oppdage at nye krimbøker er utlånt, men biblioteket ditt har jo uhorvelige mengder av spenningsbøker som du kan låne.

Husk også å sjekke lydbøker og e-bøker som du kan låne helt gratis.

Tips 2: Bytt krimbøker med naboer eller bekjente

Jeg har alltid lurt på hvorfor folk tar vare på bøker man har kjøpt eller fått i gave – dersom de er lest. Jeg må jo innrømme at jeg også har bokhyller med leste bøker, men de tenker jeg å kvitte meg med i løpet av året.

Men har du tenkt på at det går an å bytte bøker med naboer, venner eller bekjente? En mulighet er jo å spørre noen om å bytte direkte, men en like spennende greie er å invitere til bokbytte. Be folk på kaffeslabberas og be dem ta med 2-3 krimbøker som de vil bytte bort.

Tips 3: Besøk en bruktbutikk eller et loppemarked

Det er kanskje ikke akkurat sesong for loppemarked nå om dagen, men mange bruktbutikker som Fretex og andre har stort utvalg av spennende bøker. Det koster jo ingenting å kikke?

Tips 4: Ønsk deg spennende bøker i gave

Dersom du har bursdag i tiden fremover, kan du jo ganske enkelt huske på å sette noen krimbøker på ønskelisten.

Tips 5: Skaff deg et gratis prøveabonnement på lydbøker og e-bøker

Dersom du setter mest pris på å lytte til lydbøker eller lese e-bøker, kan det være kjekt å starte et helt gratis prøveabonnement på tjenester som Storytel (2 uker) eller Fabel (2 uker). De koster jo penger i det lange løp, men det er enkelt å ordne seg en helt gratis prøveperiode.

Som oftest for slike tjenester må man registrere betalingskort, men ingenting bookes av før prøveperioden er omme.

Tips 6: Sjekk Mammutsalget som foregår i februar

Vi som vokste opp før internett slo til for alvor husker godt Mammutsalget hos bokhandlerne. Da gjaldt det å stå i kø for å sikre seg billige bøker, for i Norge finnes det lesefiendtlig bokavtale som gjør bøker urimelig dyre.

Men på Mammutsalget kan man sikre seg alle mulige bøker med opptil 80% rabatt. Er du på jakt etter spenningsbøker, bør du altså sjekke hva du kan finne – enten fysisk i en bokhandel eller i en nettbokhandel som f.eks. Bokkilden, Haugenbok, Adlibris og lignende.

Tips 7: Velkomstgaver og -bøker fra bokklubber

I Norge finnes det to bokklubber som spesialiserer seg på krimbøker, du har Krimklubben og Bokklubben Krim og Spenning. For dem som kjenner Gjerrigknarken, så vet dere hvor glad jeg er i velkomstgavene til slike bokklubber.

En ting er å få bøker, men bokklubbene har ofte bra velkomstgaver som gjør det «lønnsomt» å bli medlem. Særlig når man ikke har kjøpsforpliktelser og kun må dekke porto for velkomstpakken.

Et godt forslag er å ta en kikk på de til enhver tid tilgjengelige velkomstgavene og bøkene i disse velkomstpakkene. For tiden anbefaler jeg deg å sjekke ut Bokklubben Krim og Spenning - de har de mest spennende (!) velkomstgavene.

Foto: Dreamstime

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?