< >
Annonse:

Bytt lønnskonto og spar tusener av kroner

Bytt lønnskonto og spar tusener av kroner Når folk snakker om å bytte bank, er det som oftest boliglånet man tenker på. Men visste du at du faktisk kan spare tusenvis av kroner på å bytte dagligbank der du f.eks. har lønnskontoen din?

Hos de fleste bankene er rentene på lønns- og brukskonto tilnærmet null, kanskje 0,1%. Når du i tillegg tar med gebyrene og husker på inflasjonen, så blir de fleste lønnskonti et eneste pengesluk.

Du tenker kanskje at det ikke er noen vits i å bytte til en bank med bedre vilkår og at det er for mye plunder heftet med å gjøre, men faktum er at du kan spare noen tusenlapper i året på å gjøre det. Finansportalen har en egen tjeneste for sammenligning av dagligbanker som gjør det enkelt for deg å sjekke om banken din tar seg for godt betalt.

Det er lov å bruke flere banker

Mange banker krever fortsatt lønns- og brukskonto for å gi de beste betingelsene på boliglån, men det er ingenting i veien for å ha flere lønnskonti. Bankene ønsker seg totalkunder, men det lønner seg absolutt å sjekke gebyrer for den vanlige bankbruken.

Lønnskontoen er altså en ren melkeku for bankene. Det er kun noen få prosent av nordmenn som flytter dagligbanktjenestene hvert år dessverre. Jeg har hørt om flere nordmenn som har store beløp stående på lønnskonti og som ikke tenker over de minimale rentene man får der. Det er på tide å plassere pengene der de godgjør seg best, og det er så visst ingen grunn til å synes synd på banken din. De klarer seg mer enn godt nok...

Ta en kikk på hvor mye du betaler i gebyr

Er du blant dem som sjelden eller aldri tar en kikk på kontoutskriftene fra banken, er det kanskje på tide. Kanskje du får deg en overraskelse over hvor mye gebyrer du betaler i løpet av et år, enten det gjelder det årlige gebyret for bankkortet ditt, bruk av kort i utlandet, SMS-varsling, uttak fra minibank og hva det nå måtte være som koster penger.

I tillegg er det altså faktisk variasjon på rentenivået, så da kan det kjapt lønne seg å ta en sammenligning av forskjellige banker. Du tror kanskje ikke betyr særlig mye om du har 0,05% eller 0,25% i rente på lønns- og brukskontoen din, men det er altså forskjell mellom bankene.

Kommunikasjonsrådgiver i DNB Cecilie Skjennald uttaler til Dinside at det er lite besparelser å hente på å sammenligne innskuddsrenten og gebyrene til lønns- og brukskonto. Det er nok en sannhet med modifikasjoner.

Elisabeth Realfsen er daglig leder i Finansportalen som er en tjeneste fra Forbrukerrådet gir et annet bilde på prissammenligningen av dagligbanker. På det meste viser det seg å være en prisforskjell på nærmere 5 000 kroner og det betyr mye for folks privatøkonomi.

Hva bør du så gjøre for å sikre deg høyest rente og lavest mulig gebyrer?

Som nevnt anbefaler jeg deg å bruke den nye tjenesten til Forbrukerrådet. Sammenligningen av dagligbanker er enkel å bruke, særlig hvis du legger inn informasjon om hvordan bankbruken din pleier å være.

Uansett om du faktisk kommer til å bytte bank eller ei, er det smart å sammenligne, om ikke annet så for å være sikker på at banken du i dag bruker ikke melker deg unødvendig for penger du kunne ha spart eller brukt på noe mer nyttig!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?