< >
Annonse:

Slik får du lavere lånerente i banken

Slik får du lavere lånerente i banken Med jevne mellomrom pleier jeg å gå gjennom de store utgiftene som forsikring og lån og se om det kan spares noe her og der. Gjør det du også, hva har du å tape på å prøve? Trykk her for å besøke »

Her forleden leste jeg i en avis at yngre folk som tar opp store boliglån kan presse renta ned i nesten 2,0% (Se også TV2-reportasjen Unge bankkunder får lavere rente). Jeg sjekka derfor boliglånsrenta mi i banken min og så at vi betaler 2,9% nominell rente. Da ser jeg i praksis unødige penger fly ut av vinduet, altså.

Hva gjør jeg så:

Fordelen med å bo på landet hvor du kjenner din kundebehandler i den lokale banken er åpenbar: I løpet av få sekunder sendte jeg en e-post til vedkommende – se her:

E-post for å få lavere lånerente

En dag senere får jeg tilbakemelding på e-post om at jeg skal få 0,5% lavere rente på lånet. Greit, jeg kan ergre meg over banken som ikke har gitt meg lavere rente fra børjan av, men jeg gleder meg heller over at jeg var så smart å sende e-posten. HURRA!

Jeg er ikke spesielt god til å regne, men skjønner at her blir det hundrelapper og etter hvert tusenlapper spart. JIPPI!

Hva gjør du dersom du må kontakte kundesenteret til banken din?

Dersom du ikke har en egen kontaktperson i din bank, kan det straks være hakket vanskeligere å få lavere lånerente. Særlig hvis du bor i byen, og ikke har en fast kontaktperson å forholde deg til eller ikke er i fra sted der «alle kjenner alle».

Dersom du må kontakte kundeservice «sentralt», blir det gjerne litt vanskeligere. De folka er opplært og vant til å stå imot denne typen forespørsler (og de får denne typen henvendelser ganske ofte – særlig når mediene skriver om det så ofte som de har gjort over det siste året).

Men en blid og hyggelig gjerrigknark gir seg ikke så lett!

Gjerrigknarken Rune snakker i telefonen

Ikke avfinn deg med det kundeservice forteller deg

De er klar over at det skal litt til for folk flest å bytte bank, og klarer derfor å avfeie en del av dem som ikke er tilstrekkelig forberedt når de tar kontakt med utsagn som «du har allerede vår laveste listepris» eller «vi har dessverre ikke noe mer å gå på».

Om du blir avfeid med den typen svar, ikke mist motet! Grunnen til at du ikke får en lavere pris er antakelig at kundebehandleren ikke tror at du faktisk kommer til å gjøre alvor av å avslutte kundeforholdet. Det vil si at du må gjøre trusselen mer troverdig (dvs. vise at det er sannsynlig at du gjør alvor av truslene dine).

Råd mot hardnakkede banker: Skaff deg mottilbud!

For å gjøre trusselen din mer sannsynlig, kan det være lurt å hente frem et mot-tilbud fra en konkurrent og vise til dette. Finansportalen til Forbrukerrådet er et godt sted å starte.

Her tar du rett og slett og finner frem til 2-3 konkurrenter som det ser ut til at kan tilby deg samme produkt med samme betingelser til en lavere rente.

Ta så kontakt med disse konkurrentene (ring kundeservice eller send dem en e-post) og be om et tilbud på et lån med tilsvarende betingelser som de du har i dag. De fleste ønsker seg mer enn gjerne nye kunder, og utarbeider gladelig et tilbud til deg – og du sørger selvfølgelig for å få det skriftlig/tilsendt på e-post. Dette tar typisk 1-3 arbeidsdager.

Vis dine nye "kort i lånepokeren"

Når du har konkurrentens mot-tilbud i hånden, med bedre pris eller rente enn hva du har hos din bank i dag, har du straks bedre kort på hånden.

Ta kontakt med kundeservice i banken din på nytt, og si at du har fått et tilbud fra en av deres konkurrenter til den og den prisen/renten, og at du har til hensikt å bytte bank – med mindre din nåværende bank ønsker å bedre betingelsene dine.

Si også at du gjerne sender dem en kopi av tilbudet du har fått, slik skjønner de at du faktisk er seriøs med hva du forteller, og at det er mye mer sannsynlig at du gjør alvor av truslene dine.

Med mindre banken er helt tullerusk vil de da tilby deg samme eller bedre betingelser som hva du har fått av konkurrenten. I ytterst få tilfeller vil du få beskjed om at «dette kan vi dessverre ikke matche», men da har du uansett mulighet til å få bedre pris ved å faktisk bytte til den banken som ga deg det beste tilbudet.

Pussig nok kan banken ringe deg i etterkant og "plutselig" et bedre tilbud

Om det var slik at banken din satte «hardt mot hardt» (dvs trodde du bløffet selv om du viste til et konkret mottilbud) så skal du ikke se bort i fra at de likevel ringer deg rett etter at du har byttet, og plutselig har anledning til å tilby deg bedre betingelser. Dette har skjedd meg i flere andre bransjer!

Oppsummering: Slik får du lavere lånerente i banken

For å få bedre rente, så kommer du ofte langt ved bare å spørre om bedre pris.

Om dette ikke funker må du innhente mot-tilbud og vise til dette, da får du de fleste på glid.

I siste instans må du noen ganger gjennomføre byttet til en annen leverandør, men (siden det er billigere å hente inn en gammel kunde, enn å skaffe en ny) de kommer antakelig til å ringe deg uansett og tilby deg bedre betingelser.

Lykke til!

Tilbyder: Finansportalen
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?