< >

Slik kjøper du brus og godteri billig på nett

Slik kjøper du brus og godteri billig på nett Du har sikkert fått med deg at den skyhøye sukkeravgiften har gjort at godterihandelen på nettet har økt kraftig, men det finnes altså enkle muligheter for å unngå å blakke seg helt bare fordi man vil ha litt brus og godis på lur i skapet.

Tidligere har nordmenn valfartet over grensen til Sverige for å handle billig brus og sjokolade, i tillegg til en rekke andre produkter hvor det er store prisforskjeller. Sverige har lavere sukkeravgift enn Norge. Det er jo fortsatt svært så lønnsomt å turen over kjølen for å handle, men i dag kan også forbrukere som bor langt unna Sverige få gleden av å spare penger på godis og brus fra svenskene.

De siste årene har det dukket opp flere tilbydere i utlandet som har spesialisert seg på å selge brus og søtsaker til nordmenn, de utnytter alle sammen 350-kronersregelen som gjør at man slipper unna moms og tollgebyrer.

Selvsagt er det smartest å klare seg uten søtsaker og brus og på den måten spare penger, men de fleste av oss liker vel å unne oss litt usunt i ny og ne. Da er det ekstra lurt å ta en kikk på tilbudene som de utenlandske nettbutikkene tilbyr oss nordmenn via posten.

Hvilke utenlandske firmaer selger brus og godteri til nordmenn?

De mest kjente utenlandske tilbyderne av brus og godis er Swecandy, MaxGodis, Yoolando og Godteributikk.com.

Swecandy er en ny tilbyder av brus og godteri - selvsagt med gode priser for oss nordmenn. Jeg har nylig testet denne ved å kjøpe noen brett brus, og levering skjedde kjapt innen en uke. Veldig bra!

MaxGodis er nok den mest kjente av tilbyderne av godis på nett, og dette firmaet har mange av de samme produktene som du finner i norske kiosker og dagligvareforretninger – f.eks. fra Freia, Brynild og til og med litt fra Hval Sjokoladefabrikk.

Yoolando er en tysk nettbutikk som selger både drikkevarer og godterier fra kjente merker, men i tillegg har en del andre dagligvarer som ketchup, dyremat, nøtter, Nutella, vaskemiddel osv.

Godteributikk.com selger også fra Tyskland og fokuserer for det meste på dansk og tysk godteri som Haribo, BonBon, Katjes og slikt - i tillegg til brus.

Husk netthandelsgrensen på 350 kroner

Når du handler fra utlandet, bør du alltid huske på at du skal unngå tollgebyr og moms. Det betyr at bestillingen din ikke må overskride 320-330 kroner. De utenlandske godisbutikkene har gjort det enkelt for deg, og gir beskjed når grensen er nådd. Det finnes ingen begrensning på antall bestillinger, men det er jo ingen vits i å handle for mye. I alle fall ikke dersom du pleier å spise godis og drikke brus så lenge du har noe i hus. Selvdisiplin er viktig!

Alle butikkene har en frakt inn til Norge på ca. 20 kroner (som må beregnes i 350-kronersgrensen), i tillegg kommer frakt i Norge. Frakten i Norge regnes IKKE med i 350-kronersregelen.

Fraktkostnadene til Norge

Frakten beregnes altså i to deler – EU-frakten (fast fraktkostnad til grensen) og frakten inne i Norge (via PostNord).

EU-frakten er alltid 20 kroner (Yoolando kr 19,90), mens PostNord-frakten i Norge er avhengig av hvor mye bestillingen din veier.

Klarer du deg med vann fra krana og bittelitt smågodt i ny og ne, er det selvsagt ingen vits i å bestille godteri og drikke fra Sverige eller Tyskland. Men dersom du trenger noe til konfirmasjonen, barnebursdagene som dukker opp eller kanskje du er hekta på cola, pepsi max og slikt, så lønner det seg kjapt å ta en kikk på de utenlandske godisbutikkene.

Du klarer vel å holde en streng disiplin og unngå søtsaker i ukene? Husk lørdagsgodt er bedre enn hverdagsgodt!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?