< >
Annonse:

Bevar skoene lenger og spar penger på å kjøpe sko smart

Bevar skoene lenger og spar penger på å kjøpe sko smart Sko er ikke lenger noe vi bare har på beina for å unngå å bli våte og kalde, etter hvert som vi nordmenn har mer penger, vil mange ha dyre og fine sko. Hvor mange bruker skoene til de er helt utslitte i dag, og hvor mange oppsøker en god, gammeldags skomaker for å fikse de loslitte fotplaggene?

Enhver gjerrigknark gremmes over å skulle kjøpe nye sko før det gamle paret er utgått (bokstavelig talt), men ofte er det andre i familien som vil ha nye sko. Så hvordan kan man tilfredsstille alle?

Av Gjerrigknarken får du i alle fall noen tips til hvordan du kan spare penger på skokjøp. Samtidig er det greit å vite hva man selv kan gjøre for å holde på skoene lengst mulig.

Spar penger på å kjøpe sko smart

Kjøp sko på internett

Husker du tilbake til gamle dager da vi satt ved kjøkkenbordet og nileste katalogene fra postordrefirmaene? Det var ikke vanlig i vår familie å kjøpe sko på postordre, men i dag kan man lettere se på skoene via internett.

Det er som oftest enkle løsninger for å sende varer i retur, og dermed er det ingenting som hindrer deg i å arrangere det reneste moteshow med sko i hjemmet. På den måten kan du også «lure inn» billigere varianter.

Men du har kanskje aldri opplevd at noen vil handle sko etter pris og hylleplassering (jo dyrere og mer fancy, jo bedre)? En slik holdning må en gjerrigknark motarbeide på det sterkeste.

Det finnes utrolig mange nettbutikker som selger sko – jeg anbefaler deg å sjekke ut f.eks. SparkjøpZalando og Ellos. De har ofte gode tilbud. Og det finnes selvsagt en rekke andre skobutikker på nett...

Kjøp sko på nett og spar penger

Bruk outlet og billigbutikker for å få billige sko

Du har kanskje faste butikker som du går til når du skal handle sko? Når jeg handler sko med andre i familien, opplever jeg ofte at de ikke engang ønsker å gå inn i skobutikkene som selger spesielt rimelige sko (f.eks. Shoeday (tidl. Økonomisko) eller Sparkjøp).

Dersom du har krevende familiemedlemmer som vet nøyaktig hva de er på jakt etter, må du i alle fall sjekke ut outletbutikkene (fabrikkutsalg) som etter hvert dukker opp rundt de store byene.

Outletvarer er ikke annenrangs produkter, men kanskje ikke absolutt siste skrik. Har du satt dine bein (!) i en skobutikk på et outletsenter, vet du hvor mye du kan spare (selv om det ikke akkurat er de rimeligste alternativene).

Reparer skoene selv – du kan klare det!

Det er faktisk en del ting du kan gjøre selv når skoene trenger reparasjon og litt ekstra pleie. Slikt sparer deg for en del innhugg i lommeboken.

Dersom sålen løsner, kan du med litt superlim gjøre bot på skaden. I tillegg kan det være kjekt å ha litt kontaktlim tilgjengelig for å lime fôr som løsner og rifter i hæltrekket. I artikkelen «Tipsene skomakeren ikke vil gi deg» finner du flere nyttige tips til hvordan du kan reparere skoene dine selv og på den måten spare penger.

La skomakeren reparere sko som er ødelagte

Oppsøk skomakeren før det er for sent

Det er ikke alle ting som en lekperson kan fikse selv når det gjelder skoene. Dersom du ser at sømmene begynner å gå opp eller hæl og såle er utslitte, bør du lete deg frem til nærmeste skomaker. Det beste er å google «skomaker + nærmeste by», så håper vi du har flaks og veien ikke er for lang.

Skoene varer lenger med riktig skopleie

Du sparer mange kroner på å pleie skoene på korrekt måte. Her er noen enkle tips som folk flest kan klare uten problemer:

1) Ikke bruk de samme skoene hver dag. La skoene hvile.

2) Bruk skoblokker. Skoblokkere er ikke bare for italienske håndlagede sko, slik mange ser ut til å tro. Bruker du dem ofte i finskoene dine, vil de garantert holde passformen lenger. De koster heller ikke all verdens, f.eks. selger Nytt og Nyttig dem for 99 kroner.

3) Et skohorn bør man også ha i hus. Det er selvsagt ikke fordi man skal tvinge føttene ned i skoene uten å knytte skolissene ordentlig. Et skohorn beskytter hælene, det har du sikkert merket. Enkle skohorn i plast (holder ikke evig) finner du hos IKEA til en tier.

4) Vask skoene med forsiktighet. Joggesko kan uten problemer puttes i vaskemaskin på 30 grader. Lærsko kan i krisesituasjoner også få seg en runde i maskinen, men det gjelder helst når andre rengjøringsforsøk har slått feil. La forresten skoene tørke uten varme, du kan gjerne legge i litt avispapir for å fremskynde tørkingen.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236