< >
Annonse:

Slik sparer du tusenvis av kroner på å kvitte deg med lommetyvene

Slik sparer du tusenvis av kroner på å kvitte deg med lommetyvene Lommetyvene fins det lite av i det daglige, men de fleste av oss bruker penger på småting som i praksis er de reneste lommetyvene. Enten det er coffee to go, snus eller godteri i ventekøen i kassa, så blir det faktisk tusenlapper du kan spare!

Hvor mye du kan spare på å bli bevisst på de såkalte lommetyvene som sakte, men sikkert fjerner penger fra lommeboka og bankkontoen din, vil naturligvis variere. I gamle dager var det nok enklere å følge med på forbruket, fordi det dreide seg om kontanter man hadde i lomma. Men nå som det meste betales via kort eller telefon med vippsing, tæpping og hva det nå heter, så har nordmenn blitt blinde når det gjelder kostnadene.

Det er på tide at DU blir mer bevisst på forbruket ditt og kutter ut de dustete uvanene som suger pengene ut av deg, dag for dag, måned for måned og ikke minst år for år.

De små lommetyvene er problematiske i seg selv, rett og slett fordi de er små og hver for seg utgjør ingen trussel mot din økonomiske frihet. Men samlet sett blir det summer.

Nå er det jo selvsagt ikke sånn at du ikke skal unne deg noe som helst eller droppe kosen for å leve som en munk eller nonne. Men du må ha et bevisst forhold til hva du bruker penger på og kutte ut de tingene som du egentlig ikke synes er verdt å sløse bort penger på.

For det første gjelder det å skille mellom hverdag og helg. Lever du livet og ikke ser forskjell på forbruket ditt på tirsdag, torsdag, lørdag og søndag, er sjansen stor for at du øser ut med penger i øst og vest.

Har du tatt en titt på Luksusfellen på TV3, så har du kanskje også sett hvordan programlederne må billedligjøre sløsevanene til dem som deltar. Det vises frem årsforbruk av take away pizza, cola, røyk og slikt. Tenk om noen hadde kommet hjem til deg for å gjøre det samme?

Første bud er selvsagt å kutte ut det som både koster penger, er usunt og ikke gir deg noe særlig uansett, nemlig røyk og snus.

Du vet nok selv hvor mye du bruker på tobakk dersom du bruker slikt, men ta et par enkle eksempler. Kjøper du 2 20-pakninger i uka, bruker du 12 000 kroner i året på røyk. Nå er det ikke så mange som røyker lenger, men kanskje du bruker snus. Kjøper du et par bokser i uka, går det fort 10 000 kroner i året på å dytte noe under leppa.

Men kanskje du er blant dem som reiser utenlands, på harrytur eller til og med kjøper lovlig eller ulovlig her eller der for å spare mest mulig på de dårlig uvanene, så er det uansett kjapt titusener av kroner som flyr ut av vinduet.

Det er lett å tenke at jeg verken røyker eller snuser, så da er vel alt i orden. Men lommetyver gjemmer seg mange steder. Lar du være å ta med deg niste på jobb og handler heller en baguette hver arbeidsdag går det litt for enkelt 10 000 kroner den veien også.

Eller hva med deg som griper med deg en coffee to go på vei til jobb hver dag. Du bruker kjapt 5 000 – 10 000 kroner på noe du kan ha ordnet deg hjemme med en termos.

Har du forresten tenkt over hvor mye du bruker på restaurantbesøk, taxiturer og slikt? Det burde du jammen undersøke i kontoutskriftene dine. Tusenlappene flyr fort når man har det gøy, og ikke minst når alkoholpromillen stiger.

Men jammen kan det gå penger i matbutikkene også. Bare tenk på alle plastposene du drar med deg hver gang du har handlet. Handler du 2-3 ganger i uka og kjøper to bæreposer hver gang, summerer det seg fort til 500 kroner som du kunne brukt på noe annet eller spart.

Har du forresten noen gang stått i kø ved kassa og grafset med deg en pakke tyggis eller pastiller? Dersom du gjør det en gang i uka forsvinner 700-800 kroner hvert år til slikt.

Du skjønner sikkert greia, det gjelder å finne lommetyvene som gjelder deg. Dessverre er du sikkert likedan som de fleste av oss, du går i forsvarsposisjon og hevder at «litt moro må man jo ha» eller «jeg er smartere enn som så». Tenk over hva du bruker penger på og vær ærlig overfor deg selv.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236