< >
Annonse:

13 tips til hva du kan bruke cola og cola-rester til i hverdagen

13 tips til hva du kan bruke cola og cola-rester til i hverdagen Hender det at du kjøper inn cola og det blir død og kullsyrefattige rester igjen etterpå? Enten drikker du restene eller bruker dem til noe nyttig i hverdagen. Sjekk tipsene mine!

Lag cola-is eller cola-isbiter

Om sommeren er det kjekt å lage cola-is av restene i brusflaskene, du trenger bare de gode, gamle isformene for å få en forfriskende cola-is til en billig penge.

En annen mulighet er å lage cola-isbiter som du igjen kan bruke til å avkjøle en cola-drikk senere. Da slipper du å bruke vanlige isbiter som bare vanner ut colaen!

Cola mot rust

Har du rust på sykkelen, bilen eller andre metallgjenstander, behøver du ikke nødvendigvis kjøpe dyre midler. Hell på litt cola på rustflekken og la det virke en stund. Deretter bruker du en børste, for eksempel en gammel tannbørste (du kaster dem vel ikke?) eller litt cruncha aluminiumsfolie – og gni rusten bort.

Det funker, men ikke hvis rusten har kost seg litt for lenge og gravd seg godt ned. Det er visst pga. fosforsyren i colaen som gjør at man kan fjerne rustflekker med cola.

Skru løs rustne bolter

Har du problemer med å få løs en skrue eller bolt, kan du prøve med en fuktig klut dyppet i cola. Hold kluten noen minutter rundt bolten, og vips så burde du kunne skru den løs.

Cola som avløpsrengjører

De fleste av oss har vel opplevd tette avløp og rør, enten det er i dusjen, vasken eller badekaret. Hvis du regelmessig heller cola i avløpet, kan du motvirke forstoppelser i røra.

Hell litt cola i avløpet, la det virke litt og skyll deretter med varmt vann. På den måten kan du både fjerne lette forstoppelser og motvirke tette avløp og rør.

Cola som toalettrengjører

Cola i husholdningen kan gjøre mye, særlig pga. fosforsyren som den inneholder. For eksempel kan du rengjøre toalettet – og fjerne de ekle stripene i doen! Hvis du har gamle colarester liggende som du ikke vil drikke, kan det være en ide å skylle cola i toalettet. La colaen virke i en halvtimes eller times tid, skyll deretter og bruk børsten.

Cola til rengjøring av kaffetrakter

Cola fjerner kalk i kaffetrakteren din dersom du fyller litt cola oppi den, skru på trakteren slik at cola blir stående i kolben, slå så av og la colaen hvile i trakteren et par timer. Deretter skyller du godt og tar et par gjennomkjøringer med vann.

Rengjøring av gryter

Har du ihjelkokte gryter eller panner som er svarte i bunnen, kan du bruke litt cola for å gjøre dem gullende rene igjen. Bunnen bør dekkes med et par centimeter cola. La gryta putre en halvtimes tid og vask den etterpå, så blir nok bunnen ren igjen.

Fjerne blod- og fettflekker fra klær

Blod- og fettflekker kan du enkelt fjerne med litt cola. Hell litt cola på flekken og la det virke en ti minutters tid. Deretter kan du vaske plagget på vanlig måte i vaskemaskinen. Det finnes også folk som sverger til å helle cola i vaskemaskinen sammen med det vanlige pulveret for å fjerne flekkene på den måten.

Fjerne oljeflekker fra garasjegulvet

Har du oljeflekker på garasjegulvet, kan du helle cola på flekken, la det trekke en stund før du til slutt spyler vekk med vann.

Få krom til å glinse

Hvis du gnir inn colarester på gjenstander med krom (for eksempel felger), blir det skikkelig glitter og glans.

Colarester som sneglefjerner

En skål med cola ute i hagen trekker til seg snegler (de er vel glad i cola de også), men syren i colaen tar visst knekken på dem.

Rengjøre vindusviskerne

Henger det mye dritt på vindusviskerne dine på bilen, kan du rengjøre dem med dau cola. Det skal visst bevirke under.

Cola for å rengjøre fugene mellom flisene

Har du fliser på gulv som trenger litt rengjøring, kan du prøve med litt cola. La den virke noen minutter og tørk av – eventuell bruk en gammel tannbørste.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?